Actionarii societatii Asirom Leasing au decis modificarea denumirii societatii, care va purta numele de Asirom Leasing IFN SA se anunta in Monitorul Oficial.
Asirom Leasing dispune de un capital social de 710.000 lei (aproximativ 200.000 euro), iar actionarii societatii sunt societatea de asigurari Asirom (40%), Ioan Fratea (30%), Ioan Niculae (20%), Interagro SA (5%) si Interaction SRL (5%). Interagro SA a fost infiintaza in 1994, avand ca actionar majoritar pe Interaction SRL, companie privata cu capital romano-britanic, infiintata in 1991. Interagro este actionar majoritar al Asirom, cu o detinere de 50%.

Asirom Leasing a fost infiintata in 2004 si ofera servicii de leasing financiar, importa si comercializeaza automobile si alte mijloace de transport si finanteaza achizitionarea de echipamente si utilaje.

in octombrie 2004, compania de asigurari Asirom a achizitionat un pachet de 40.000 obligatiuni emise de societatea Asirom Leasing, potrivit unui comunicat al companiei, emis la acea data. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 40,92 miliarde lei vechi (circa un milion de euro). Potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice (MFP), in anul 2005, Asirom Leasing a inregistrat un profit net de 75.629 lei si o cifra de afaceri de 2,33 milioane lei.

Potrivit Ordonantei de guvern nr. 28 din 26 ianuarie si normelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), orice institutie financiara nebancara (IFN) trebuie sa se constituie ca o societate pe actiuni, iar denumirea societatii trebuie sa contina sintagma "institutie financiara nebancara" sau abrevierea acesteia, "IFN". De asemenea, orice institutie financiara nebancara trebuie sa dispuna de un capital social minim de 200.000 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri