Patria Bank lanseaza aplicatia de tranzactionare Patria IBA (Internet Banking Asistat), prin care clientii vor putea la sucursalele bancii sa autorizeze diferite tipuri de tranzactii si operatiuni prin folosirea semnaturii biometrice pe un dispozitiv de tip tableta. In plus, in cadrul unui proiect pilot, forta de vanzari a bancii poate incheia tranzactii direct la sediul clientilor, a declarat Valentin Vancea, coordonatorul proiectului Patria IBA, la emisiunea Profesionistii in Banking.

"Nu vrem sa intram in competitie cu bancile foarte mari si atunci am mers in directia in care avem un know how prin care clientii sa simta ca pot mai usor si mai sigur sa autorizeze tranzactii cu banca [...] Vom merge cu un model care a fost deja implementat in alte grupuri bancare foarte mari din Europa de Vest, semnatura calificata pay per signature", a spus Vancea, care dupa implementarea proiectului IBA a fost delegat sa coordoneze fuziunea Bancii Comerciale Carpatica cu Patria Bank. El a fost avizat de BNR in functia de COO al Carpatica.

Bancherul a explicat ca aplicatia va permite preluarea automata a datelor de identificare ale clientului din documente, fara a fi nevoie ca acesta sa completeze formulare pe suport de hartie, clientul urmand sa semneze fizic doar o singura data, pe contract.

Semnatura biometrica este de fapt o semnatura data de client pe tableta atasata sistemului IBA, aceasta asigurand unicitate si un grad mare de securitate prin combinarea aspectelor caligrafice cu presiunea semnaturii, in momentul inregistrii acesteia. Odata inregistrat, clientul poate realiza toate tranzactiile ulterioare prin simpla autorizare cu ajutorul semnaturii date pe tableta, fara alte documente completate.

Patria Bank va permite deocamdata clientilor sa realizeze prin semnatura biometrica retrageri si depuneri din cont, ordine de plata, transferuri de bani, constituire de depozite si schimburi valutare, insa aplicatia este doar prima etapa a unui proiect mai amplu de digitalizare a serviciilor Patria Bank sub umbrela Patria Digital Office.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri