Ministerul Finantelor Publice precizeaza ca nu are in vedere majorari de taxe si impozite in acest an, dezmintind astfel o stire a Profit.ro, care specula majorarea CAS in cazul profesiilor liberale si a PFA. Cresterea acestor taxe a fost, insa, unul dintre scenariile la care au lucrat experti din minister, fara sa ajunga insa in fata ministrului de Finante.

Singurele masuri care au fost si sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale si in favoarea activitatii economice, anunta Ministerul de Finante.

"Am cerut expertilor din minister pe probleme de fiscalitate o analiza interna care sa cuprinda mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea si crearea unor conditii mai bune pentru mediul de afaceri. In acest context, cresterea taxelor nu a fost luata in considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de masuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem masuri care sa creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activitati independente", a declarat Anca Dragu, Ministrul Finantelor Publice.

Ministerul Finantelor Publice nu are in vedere o crestere a contributiilor sociale obligatorii nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele Fizice Autorizate (PFA), cu activitati independente sau profesii liberale nu sunt vizate de vreo masura de crestere a taxarii.

In egala masura, Ministerul Finantelor Publice nu a avut niciodata in vedere modificarea costului angajatorilor cu salariile si nici a salariilor nete. De asemenea, nu este vizata acordarea vreunei amnistii fiscale. Informatiile aparute in presa, potrivit carora averile nejustificate de pana la un milion de euro primesc o perioada de gratie, respectiv pana pe 31 martie 2017, nu reflecta o decizie a Ministerului Finantelor Publice.

Ministerul mai precizeaza faptul ca nu exista un proiect de modificare a Codului fiscal asumat de Ministrul Finantelor Publice care sa includa majorari de taxe si de impozite sau de contributii sociale obligatorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri