Kruk a platit, in primele sase luni ale acestui an, circa 748 milioane lei pentru achizitia a 31 de portofolii de creante cu o valoare nominala agregata de 6,58 miliarde lei. Compania de colectare creante a incheiat prima jumatate a acestui an cu un profit de 114,5 milioane lei, cu 3% mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea investitiilor din primele sase luni ale anului a fost de trei ori mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut si a inclus printre alte tranzactii, achizitia portofoliului de 2,77 miliarde lei de la PRESCO si achizitia portofoliului de 1,54 miliarde lei de la banca italiana Monte dei Paschi di Siena, scrie News.ro.

De asemenea, grupul a mai cumparat credite neprformante, cu o valoare nominala de 13,3 milioane lei, si de la Bigbank AS Consumer Finance din Spania.

Tot in prima jumatate a acestui an, Kruk si International Finance Corporation, parte a Bancii Mondiale, au finalizat si tranzactia prin care au cumparat un portofoliu de credite de consum neperformante in valoare nominala de 2,67 miliarde lei de la subsidiarele grupului elen Eurobank din Romania, printre care si Bancpost. In tranzactie, cea mai mare de pe piata creantelor negarantate din aceasta zona a Europei, sunt prinse circa 180.000 de credite.

“Evaluand potentialul pietei din Romania, cat si pe cel al altor tari din Europa Centrala si Occidentala, vedem ca avem inca multe de facut. Invitatia de a participa in cea mai mare tranzactie bilaterala ne ofera noi oportunitati si optiuni”, potrivit presedintelui Consiliului de Administratie al Kruk, Piotr Krupa.

Cu investitia de pe piata din Romania cu tot, Kruk a contractat investitii in valoare de aproximativ 0,93 miliarde lei, de la inceputul anului. In prezent, compania investeste activ pe sapte piete europene − Polonia, Romania, Republica Ceha, Slovacia, Germania, Italia si Spania.

”In prima jumatate a anului in curs, am observat un apetit crescut al bancilor si institutiilor financiare de a vinde portofolii de creante. Aceasta tendinta este asteptata sa continue si in a doua jumatate a anului”, a declarat directorul general al Kruk Romania, Tomasz Ignaczak.

In prima jumatate a acestui an, valoarea sumelor recuperate aferente portofoliilor de creante achizitionate a crescut din nou pe toate pietele unde grupul este prezent, ajungand la 458,8 milioane lei, in crestere cu 12% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

Valoarea nominala a portofoliului Kruk a atins aproximativ 33,9 miliarde lei, la sfarsitul primului semestru 2016. Grupul are peste 2.700 de angajati, din care circa 500 in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri