Presedintele ASF, Misu Negritoiu, a declarat, miercuri, dupa audierea din Parlament, ca demisia este o optiune personala, pe care nu doreste sa o exercite, el fiind "foarte multumit" de activitatea sa din cadrul institutiei, iar solicitarile parlamentarilor sunt "exprimari de natura politica".

"Demisia e o optiune personala, nu am exercitat-o (...) Eu sunt chiar foarte multumit de activitatea mea", a spus el.

Seful ASF a lasat sa se inteleaga ca solicitarile venite din partea deputatilor, de a-si da demisia, sunt de natura politica si nu vrea sa le raspunda.

"Nu as vrea sa spun ca eu sunt un tehnocrat, ca nu vreau sa ma confund cu Guvernul tehnocrat, dar autoritatile pana la urma trebuie sa fie detasate de politic, de aceea exprimarilor de natura politica nu am sa le raspund (...) S-a discutat ASF, s-a discutat conducerea ASF, presedintele, s-au facut propuneri. Este decizia dumneavoastra ce faceti cu ASF", le-a spus Negritoiu parlamentarilor, amintind ca si el a fost deputat si stie ce inseamna sa ai doleante din partea electoratului, mai ales in campanie.

Negritoiu s-a aratat deranjat de parlamentarii care au invocat chiar restructurarea ASF si despartirea institutiei in cele trei originale din care a fost compusa in 2013.

"E pacat ca eu particip la aceasta discutie si eu sunt una din cauzele pentru care eventual va ganditi sa restructurati institutia, pentru ca eu am venit tocmai ca sa consolidez ASF. Stiam ca sunt probleme, stiam ca e greu. Nu eram fara loc de munca, am intrat ca sa contribui la acest proiect", a mai spus seful ASF.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu a anuntat, miercuri, ca va discuta cu ceilalti lideri de grup din Parlament pentru a demara procedura de demitere a conducerii ASF, in frunte cu Misu Negritoiu, dupa ce un numar de opt deputati au cerut, la audierea din comisiile parlamentare, ca Negritoiu sa plece din functie.

"Concluzia audierii de astazi este, si aici vorbesc ca lider de grup parlamentar, ca voi solicita celorlati lideri de grupuri parlamentare sa declansam procedura de restructurare a ASF si de asezare a unei conduceri care sa nu mai duca la asemenea situatii", a spus Eugen Nicolaescu, vicepresedinte al Comisiei de buget din Camera Deputatilor si lider al grupului PNL.

In cadrul audierii de miercuri a conducerii ASF, un numar de opt deputati au cerut demisia lui Misu Negritoiu. Deputatul independent Adrian Gurzau a cerut chiar un vot in cadrul Comisiei de buget, pentru demiterea sefului ASF, insa acest lucru nu este posibil, potrivit legii de functionare a institutiei.

"Sunteti in momentul de fata o persoana care doar dumneavoastra va legati de scaun. Sunteti pensionar, nu trebuie sa va planga de mila, aveti o pensie mai mult decat onorabila (...) Va intereseaza doar sa va asigurati un post caldut la multinationale. Sunteti o rusine la adresa asiguratorilor", a spus Adrian Gurzau.

Printre deputatii care i-au cerut demisia sefului ASF se numara Andreea Paul (PNL), Mircea Draghici (PSD), Catalin Radulescu (PSD), Eugen Nicolaescu (PNL), Gheorghe Udriste (independent) si Adrian Gurzau (independent).

Potrivit legii de functionare a ASF, demiterea unui membru se face la propunerea Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital si a Comisiei economice, industrie si servicii din Senat si, respectiv, a Comisiei buget, finante si banci si a Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, care prezinta un raport ce trebuie validat in plenul reunit al celor doua Camere.

Seful ASF, Misu Negritoiu, este audiat, miercuri, in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor. Audierea a venit pe fondul scandalului privind politele RCA. Seful ASF, Misu Negritoiu, a explicat ca problema acestor asigurari este mai veche, chiar din 2007, atunci cand Romania a trebuit sa liberalizeze piata, potrivit normelor europene.

"In 2010, politele se vindeau cu 50% sub costuri", a afirmat Negritoiu. In urma acestui comentariu, deputatul PSD Catalin Radulescu, din Comisia de transporturi, a spus ASF recunoaste ca a permis ca firme mari sa intre in faliment, practicand preturi de dumping, doar pentru a-si putea sefii institutiilor creste salariile.

Radulescu a spus ca vorbeste in numele "prostilor alora" care i-au trimis pe deputati in Parlament si ca ar trebui sa ceara si sesizari la DNA, pentru ca ASF a tolerat firme straine in dauna capitalului romanesc.

"Ar trebui sa vi se faca sesizare toti la DNA ca sa va controleze modul cum discretionar ati lucrat impotriva capitalului romanesc, controland la sange firmele romanesti si necontroland firmele straine (...) Asta e reprosul pe care vi-l facem noi, reprezentantii prostilor alora care ne trimit pe noi in Parlament", a spus deputatul PSD.

El a criticat si datele prezentate de Negritoiu cu privire la situatia actuala a politelor RCA. "Suntem toti colegi cu anumita expertiza si povestile nemuritoare le ascultam cand eram mici, domnule Misu Negritoiu, nu le mai ascultam astazi. Diferentele dintre ceea ce spuneti dumneavoastra si ce spun reprezentantii oamenilor sunt atat de mari, incat sunt greu de digerat si nu le mai putem digera. Si mie imi pare rau ca v-am votat (...) Cel putin pe mine m-ati deceptionat", a spus Radulescu.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri