Adonis Munussos, CEO, Piraeus Insurance Broker, a declarat, in cadrul unui eveniment de presa organizat de Finmedia, ca anul trecut au intermediat un volum de prime subscrise in valoarea de aproximativ 27 de milioane de lei, dar anul acesta estimeaza o scadere a acestora din cauza scaderii comisioanelor.

Odata cu implementarea Solvency II au inceput sa scada comisioanele la absolut toate formele de asigurare, declara Adonis Munussos. In ceea ce priveste estimarile pentru anul acesta a declarat ca la finalul anului 2016 se asteapta sa aiba un volum de prime de aproximativ 20 de milioane, acest lucru insemnand un profit de 150 - 200 de mii pentru actionari.

Acesta a mai facut precizari in legatura cu portofoliul firmei ce contine 80% asigurari property (cladiri, bunuri echipamente), 9% auto, iar restul este format din alte tipuri de asigurari cum ar fi asigurari de sanatate pentru companii si persoane vizice sau de viata.

Allianz: Urmeaza o "toamna fierbinte" in discutiile cu actionarii

Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac Asigurari, s-a aratat ingrijorat, in cadrul unui eveniment realizat de catre Finmedia, cu privire la evolutia pietei de asigurari, avand in vedere turbulentele create pe segmentul RCA. Avand in vedere probleme din piata de asigurari, Virgil Soncutean a declarat ca urmeaza o "toamna fierbinte" in discutiile cu actionarii, predictibilitatea o sa fie greu de atins.

Acesta a declarat ca spera sa aiba mai multe detalii in legatura cu felul in care va arata piata de RCA si asteapta cu nerbadare raspunsul ASF in legatura cu pretul maximal al politelor RCA. "Din portofoliul companiei, RCA nu depaseste 30% la 6 luni. Acest tip de asigurare provocandu-le pierderi. Acesta a declarat ca in jurul politelor RCA s-a creat un cerc vicios in care beneficiarii sunt nemultumiti, asiguratorii sunt nemultumiti, clientii sunt nemultumiti", a spus el.

Sursa foto: create jobs 51 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri