Moneda nationala s-a apreciat in ultimele patru zile de tranzactionare cu 0,8% (284 lei vechi) fata de euro si a fost cotata , marti, cu 3,5068 lei/euro, pe fondul aprecierii generale a monedelor din regiune fata de moneda europeana.

Euro a deschis piata valutara la un curs de 3,5050-3,5100 lei, in scadere cu 20 lei vechi fata de luni seara.

"S-a atins un minim pentru moneda europeana de 3,5040-3,5060 lei/euro, unde a si ramas mult timp, insa dupa orele 13:00 euro s-a intarit putin, pana la 3,5080 - 3,5100 lei", a declarat, pentru NewsIn, dealerul sef al Bancii Transilvania, Teo Birle.

"Se pare ca nivelul de 3,50 lei/euro este un suport solid, la care exista mult interes de cumparare de valuta", a adaugat el.

Aprecierea leului din ultimul timp este in acord cu ce se intampla pe pietele din regiune. "Este un trend de apreciere pe toate monedele din tarile vecine", a precizat Birle.

Totusi, este posibil ca nevoia de lei sa duca la o apreciere a leului pana in jurul cotatiei de 3,50 lei/euro la sfarsitul lunii, a apreciat dealerul sef al Bancii Transilvania.

Pe pietele internationale, moneda americana era in apreciere fata de euro si era cotata in jurul orei 14:00, ora Romaniei, cu 1,2550 dolari/euro.

"Dobanzile la depozitele overnight (cu scadenta la 24 ore) au scazut usor la 7,9-8,5% pe an, fata de 8,1-8,6% in ziua anterioara, pe o piata caracterizata ca fiind linistita de dealeri.

Banca centrala a afisat, marti, o rata a dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 7,85% pe an, fata de 8,11% luni, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), rata dobanzii a scazut usor pana la 8,71% pe an, fata de 8,86% pe an, cat era in ziua precedenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri