Generali Asigurari va vinde polite de asigurare a locuintei si polite auto Casco prin reteaua ING Office, produsele de asigurare ale Generali urmand sa fie distribuite sub brand-ul ING, in urma unui parteneriat stabilit intre cele doua companii, au anuntat Generali si ING Bank.
"Produsele de asigurare elaborate de Generali Asigurari vor fi distribuite prin reteaua ING Office si vor purta numele de ING Asigurare de Locuinta si ING Casco. Produsele sunt rezultatul colaborarii dintre ING Bank si Generali Asigurari si vor fi vandute, in cele peste 106 ING Office-uri de care ING dispune in 26 de orase din Romania, prin intermediul companiei de intermediere Amsterdam Broker", a declarat directorul diviziei de retail banking a ING Bank, Albert Roggemans.

"Ambele polite de asigurare se pot achizitiona intr-un singur loc, la ING Office. Am creat aceste produse pentru a avea o solutie simpla si eficienta de asigurare a bunurilor clientilor si ale potentialilor clienti. Am cautat formula cea mai convenabila clientului, pastrand aceleasi instrumente de lucru, care asigura confort si rapiditate operatiunilor", a mai spus Roggemans.

"Initiativa acestui parteneriat a venit din partea ING, care a efectuat un studiu de piata in vederea implementarii unei solutii integrate de tipul bank assurance si a lansat mai multor companii de asigurari invitatia de a face oferte de colaborare", a explicat directorul general al Generali Asigurari, Tudor Moldovan. "ING Bank ne-a ales pe noi, cei de la Generali, ca parteneri, iar provocarea cea mai importanta careia a trebuit sa ii facem fata impreuna a fost cea a integrarii sistemelor informatice si de gestiune ale celor doua companii, pentru ca produsele Generali Asigurari sa poata fi distribuite prin intermediul retelei ING Office. Cei de la ING au pus de la bun inceput conditia ca intregul proces de distributie a produselor Generali sa fie digital si automat, prin intermediul cardului ING", a mai spus Tudor Moldovan.

"Desi produsele de asigurare lansate astazi (marti - n.r.) poarta numele de ING, pe politele de asigurare pe care le vor primi clientii de la ING Office vor aparea logo-urile ambelor companii, ING si Generali. Daca produsele s-ar fi numit, de exemplu, ING Generali Asigurare de Locuinta si ING Generali Casco, produsele ar fi pierdut din transparenta, ar fi devenit mai complicate si ar fi fost mai greu de inteles de catre clienti", a mai explicat Moldovan.

"Achitarea primelor de asigurare aferente celor doua produse, ING Asigurare de Locuinta si ING Casco, se va face direct din contul curent Cont'Rol al clientului ING, prin cardul ING, banii vor ajunge in contul deschis de Generali Asigurari la ING Bank, din care ING isi va retine comisionul de distributie, care va fi de 10-12% din prima de asigurare pentru polita ING Casco si de 20% pentru polita ING Asigurare de Locuinta", a mai spus directorul general al Generali Asigurari.

"Produsul ING Asigurare de Locuinta se distinge prin aceea ca, in cazul unor daune grave ale locuintei, care sa necesite reparatii capitale sau reconstruirea acestuia, asiguratorul se obliga ca, pe perioada lucrarilor de refacere a locuintei, sa suporte cheltuielile de cazare ale asiguratului", a mai spus Tudor Moldovan. "Europe Assistance, companie din cadrul grupului Generali, tine permanent legatura cu mai multe retele de hoteluri si pensiuni, din intreaga tara si poate oferi, acolo unde este cazul, cazare temporara celor ale caror locuinte au fost avariate sau distruse si care detin o polita de asigurare ING Asigurare de Locuinta", a spus Moldovan.

"La o valoare asigurata de 50.000 de euro, ceea ce ar corespunde unui apartament de doua camere intr-o zona centrala din Bucuresti sau a unuia cu trei camere intr-o zona centrala, prima anuala de asigurare, la produsul ING Asigurare de Locuinta, este de circa 100 de euro", a adaugat Tudor Moldovan.

"Polita ING Casco acopera riscurile de incendiu, explozie, trasnet, furt sau avarie accidentala a vehiculului si poate fi incheiata pentru vehiculele rutiere cu o vechime de pana la sase ani, care necesita permis de conducere de categoria B. Asiguratorul se angajeaza sa asigure remorcarea gratuita a vehiculului avariat, precum si transportul gratuit al pasagerilor, in caz de accident, prin intermediul serviciului propriu de asistenta", a mai spus Moldovan.

"Nu dispunem inca de sistem bonus/malus, prin care sa diferentiem tarifele primei de asigurare Casco in functie de istoricul daunelor si evenimentelor rutiere in care este implicat asiguratul si de profilul de risc al clientului, insa intentionam sa incepem sa aplicam acest sistem pana la sfarsitul anului 2006, dupa consultari cu partenerii de la ING", a mai spus Tudor Moldovan.

"Nu ne vom rezuma la aceste produse. in viitor, vom integra si alte asigurari potrivite pentru clientii bancii INg. Suntem convinsi ca acest parteneriat este o premiera pe piata romaneasca de asigurari", a mai spus directorul general al Generali Asigurari.

Generali Asigurari estimeaza, pentru sfarsitul anului 2006, un volum total de afaceri din asigurari generale si de viata de peste 270 milioane lei, cu 130% mai mult decat in 2005, a declarat, marti, directorul general al Generali Asigurari, Tudor Moldovan. "Aceasta dezvoltare a afacerilor noastre are doua explicatii: intarirea puterii economice a clasei de mijloc, careia i se adreseaza marea majoritate a a produselor noastre, precum si beneficiile introducerii cotei unice de impozitare", a spus directorul general al Generali Asigurari. "Pentru primele noua luni ale anului 2006, estimam ca vom avea o cifra de afaceri de circa 140 milioane lei pe segmentul asigurarilor generale si de aproximativ 27 milioane lei la asigurarile de viata. Raportul financiar pentru primele noua luni ale anului 2006 este in curs de finalizare", a mai spus Tudor Moldovan.

Generali Asigurari are in prezent 310 angajati, 2.389 agenti si 69 de agentii si puncte de lucru. Parte a grupului italian Generali, subsidiara din Romania a fost infiintata in anul 1993, aceasta fiind controlata de Generali Holding Vienna AG, cu o participatie de 83,44%, si Astra Asigurari - 15,96%.

La sfarsitul primelor sase luni ale anului, sucursala romaneasca a ING Bank se afla pe locul patru in clasamentul bancilor din Romania, cu active de 8,03 miliarde lei (2,25 miliarde euro) si o cota de piata de 5,57%, potrivit datelot bancii centrale.

ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de managementul activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari. Cu un personal de peste 120.000 de angajati, grupul cuprinde o gama variata de companii, care deservesc clientii sub numele ING.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri