Companiile de asigurari cer autoritatilor sa promoveze o lege a sigurantei in trafic, care sa conduca la reducerea accidentelor produse de transportatori. Acestea considera necesare si cursuri de siguranta in trafic la care sa participe constant soferii de TIR-uri, dupa ce au fost pregatiti profesional corespunzator.

Apelul firmelor de asigurari vine in urma cresterii accidentelor grave produse de transportatori. Numai in ultimele zile au avut loc cateva accidente grave in care au fost implicate camioane sau TIR-uri, soldate cu morti si raniti. Astfel, doua persoane au fost lovite marti seara de un camion pe Soseaua de Centura a Capitalei, intre Otopeni si Mogosoaia, una dintre victime fiind decedata, cealalta ranita grav, inconstienta.
Un alt barbat a murit pe loc, luni, dupa ce autoturismul in care se afla a fost lovit de un TIR intrat pe contrasens, conform News.ro.

Doua persoane au murit si trei au fost ranite in urma unui acident produs pe DN 5, in judetul Giurgiu, in care au fost implicate initial doua autoturisme, iar unul dintre acestea a fost acrosat de un TIR incarcat cu borcane.

“Nevoia de profesionalizare a soferilor angajati de firmele de transport este cruciala, pentru a opri fenomenul accidentelor grave produse de acestia. Pe langa pregatirea corespunzatoare pe care soferii ar trebui sa o detina si cursurile de siguranta in trafic la care ar trebui sa participe constant, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania considera necesara promovarea unei legislatii dedicate in acest sens”, arata UNSAR.

Companiile de asigurari de asteapta ca firmele de transport din Romania sa incurajeze si sa sustina demersul unei legi a sigurantei in trafic, care ar putea reprezenta solutia pentru reducerea drastica a accidentelor grave produse de catre soferii profesionisti. Potrivit cifrelor oficiale, unul din sase camioane produce un accident pe an.

Anul trecut, Romania a inregistrat cel mai mare numar al deceselor in accidente rutiere, cu 95 de morti la 1 milion de locuitori, fata de o medie europeana de 51,5 decese la 1 milion de locuitori. Totodata, ne clasam pe primul loc la victime in randul pietonilor, cu peste o treime, in timp ce media europeana este de 22%. Circa 1.900 de romani au murit anul trecut in accidente rutiere, iar alte aproximativ 25.000 de persoane au fost ranite.

“UNSAR face apel la autoritati pentru a gasi rapid solutii pentru responsabilizarea si profesionalizarea soferilor firmelor de transport si pentru reducerea drastica a numarului accidentelor tragice produse de acestia. Ne exprimam din nou disponibilitatea totala la dialog si la gasirea de solutii viabile si sustenabile, atat pentru scaderea daunalitatii, cat si pentru o piata solida si stabila a asigurarilor”, concluzioneaza reprezentantii firmelor de asigurari din Romania.

Sursa foto: Kichigin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri