ANAF a valorificat o parte din bunurile confiscate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) de la persoanele condamnate definit. Astfel ca Fiscul a confiscat si vandut terenuri, vile, apartamente si actiuni la companii in valoare de 130 de milioane de lei, a declarat Dragos Doros, presedintele ANAF, la postul de radio Europa FM.

Intrebat care este cel mai valoros bun vandut, Dragos Doros a spus ca ANAF a vandut o vila de 1 milion de euro, dar a avut si actiuni cu o valoare de peste 1 milion de euro, conform News.ro.

”De la inceputul anului, avem un departament care e botezat de noi 'executari silite', cazuri speciale, care se ocupa numai cu valorificarea bunurilor care au fost confiscate de instanta. A inceput sa lucreze din martie si cumva ne-am facut un plan, pe care il respectam si suntem chiar inaintea lui. Am executat deja bunuri de 130 de milioane de lei si inca vreo 8 milioane de lei din plati voluntare. Vreau sa va zic ca am vandut terenuri, vile, apartamente, actiuni, societati comerciale si astea sunt lucruri care s-au intamplat, in premiera, la ANAF, in acest an”, a spus Doros, la Europa FM.

In privinta romanilor care si-au ascuns averile in paradisuri fiscale, seful ANAF spune ca pana acum au fost verificate doar 30 de persoane, dar peste 100 de dosare sunt in lucru.

”In interiorul ANAF este un departament care se ocupa de persoanele cu averi mari. Acest departament care nu are o productie spectaculoasa, in acesti ani si-a facut faza de documentare", a precizat Doros, care a adagat ca de acum incolo vor aparea rezultate mai bune.

Potrivit jurnalistilor de la Rise Project, 100 de romani instariti ar fi apelat la o casa de avocatura din Panama pentru a-si ascunde averea prin intermediul unor firme offshore. Pe lista apar, intre altii, oamenii de afaceri Ion Tiriac si Corneliu Iacobov.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri