Banca Transilvania acorda din aceasta luna credite imobiliare si pentru nevoi personale, in lei si valuta, romanilor care muncesc in strainatate, potrivit unui comunicat de marti al bancii.
Reprezentantii bancii au decis sa acorde credite acestui segment de clienti "avand in vedere numarul mare de cetateni romani care au un loc de munca in alta tara", se precizeaza in comunicat.

"Banca pune, astfel, la dispozitia celor care lucreaza in strainatate - inclusiv pe vase de croaziera - creditul imobiliar in lei sau in valuta, respectiv creditul de nevoi cu ipoteca, Solutia BT", se mai arata in documentul citat.

Creditul de nevoi cu ipoteca acordat romanilor din strainatate, Solutia BT, are perioada de creditare de maximum 25 de ani.

Creditul imobiliar se acorda pentru o p erioada de maximum 25 ani, pentru creditele in lei, si de 20 ani, in cazul creditelor in valuta. imprumutul este destinat cumpararii de terenuri, case sau apartamente, precum si finantarii amenajarii locuintelor.

Suma minima care poate fi contractata este de 1.500 euro sau echivalentul in lei sau in dolari. Finantarea maxima este de 100.000 euro (sau echivalentul in dolari) pentru creditele in valuta sau de 250.000 euro (in echivalent lei) pentru creditele in moneda nationala, potrivit reprezentantilor bancii..

Banca Transilvania ofera "capsunarilor" si un alt credit imobiliar, in lei si cu dobanda fixa, pe o perioada de pana la 25 de ani.

Banca cu sediul in Cluj-Napoca a mai anuntat ca, pentru creditul pentru nevoi personale Practic BT, a extins perioada maxima de creditare in lei - de la sapte la zece ani, nivelul maxim al sumei finantate - de la 10.000 la 15.000 euro/echivalent in lei si varsta maxima a solicitantului la finalul perioadei de creditare - de la 65 la 70 de ani. in plus, pentru calculul bonitatii clientului se iau in calcul chiriile si dividendele.

Banca Transilvania a fost infiintata acum 12 ani si are in prezent 316 de unitati si aproximativ 4.200 de angajati.

Institutia financiara cu sediul in Cluj-Napoca a fost prima banca romaneasca cotata la Bursa de Valori Bucuresti, in 1997. Ea este a cincea banca din Romania, cu o cota de piata de 4,34% si active in valoare de 6,25 miliarde lei (1,75 miliarde euro) la jumatatea anului, potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri