ING Bank va acorda Hidroelectrica un imprumut in valoare de 50 milioane de euro, fondurile urmand sa fie folosite pentru finantarea investitiilor. Imprumutul a fost acordat pe termen de cinci ani si are o perioada de gratie de doi ani, potrivit datelor comunicate de institutia bancara.

In ultimii cinci ani, ING a fost aranjorul unor facilitati de credit pe termen lung in valoare de peste 500 milioane de euro pentru sectorul energetic din Romania. "Imprumutul acordat Hidroelectrica se inscrie in politica noastra de a juca un rol activ in dezvoltarea sectorului energetic si in progresul economiei romanesti, in general", a declarat Misu Negritoiu, Director General al ING Bank Romania la ceremonia de semnare a contractului.

"Ne bucuram de sprijinul acordat de ING Bank pentru realizarea planului nostru de investitii, respectiv punerea in functiune a noi capacitati in 2006. Colaboram cu ING Bank pe multiple planuri si stim ca putem conta pe sustinerea si expertiza partenerului nostru, a declarat la randul sau Traian Oprea, Director General Hidroelectrica.

Hidroelectrica, care produce cea mai ieftina electricitate din tara, a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 320,8 milioane de euro (1,125 miliarde lei) si un profit de 50,8 milioane euro (178,21 milioane de lei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri