Camera Deputatilor si-a suspendat lucrarile in plen din lipsa de cvorum la sesiunea de vot final in care trebuiau sa fie supuse votului Legea conversiei creditelor in franci elvetieni si motiunea simpla depusa de catre PSD impotriva ministrului Raluca Pruna.

"In sala sunt prezenti 141 de deputati, deci nu suntem in cvorum. In acest caz sedinta de vot final nu poate avea loc", a declarat presedintele de sedinta, social-democratul Gabriel Vlase, conform News.ro. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti un amendament prin care a fost eliminat pragul de 50% grad de indatorare pentru eligibilitatea privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei la cursul istoric.

Propunerea a fost facuta de catre deputatul PSD Ciprian Nica si a fost votata cu 56 de voturi ”pentru”. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat pe articole Legea conversiei creditelor din franci elventieni in lei la cursul istoric, insa proiectul nu a mai fost supus votului final din cauza lipsei de cvorum.

De asemenea, deputatii au dezbatut motiunea simpla pe justitie, insa votul final urmeaza sa fie dat intr-o alta zi.

Dezbaterea motiunii simple pe Justitie a durat doar 15 minute

Dezbaterea motiunii simple pe tema Justitiei a durat doar 15 minute, luand cuvantul reprezentanti ai PSD si ALDE, care au criticat absenta ministrului Raluca Pruna si care au cerut demiterea ei, si ai UDMR, care a spus ca este un "record" ca un ministru sa fie de doua ori in fata unei motiuni simple intr-un singur an.

Deputatii s-au aratat deranjati de absenta Ralucai Pruna si nu au acceptat explicatiile vicepremierului Costin Borc, care a explicat ca Pruna nu a putut ajunge la dezbatere din cauza intarzierii avionului cu care trebuia sa se intoarca la Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri