Societatea de Investitii Financiare Muntenia a vandut pachetul majoritar de peste 80% din actiunile societatii de turism Hanul Piratilor din Navodari, valoarea tranzactiei depasind 4 milioane de euro, informeaza un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti.

Tranzactia s-a incheiat pentru un pachet de 3.966.000 de actiuni, la pretul de 3,55 bani pe actiune. Potrivit unor surse din piata, prin aceasta tranzactie SIF Muntenia a reusit sa obtina un pret dublu pentru pachetul majoritar de actiuni de la Hanul Piratilor, fata de cel de 2,1 milioane dolari, cu care a cumparat in 2003.

"Am vandut integral participatia pe care o detineam la societatea Hanul Piratilor catre un investitor din zona privata care nu doreste deocamdata sa ii fie dezvaluita identitatea, vomn face publice detaliile tranzactiei dupa inrtegistrarea la registrul actionarilor", a declarat, pentru News In, Petre Pavel Szel, presedintele SIF Muntenia. Potrivit acestuia, decizia de a vinde pachetul majoritar de actiuni de la Hanul Piratilor a fost luata de conducerea SIF Muntenia intrucat societatea are nevoie de investitii de zeci de milioane de euro, care nu putea fi asigurati decat in parteneriat cu alti investitori. "Hanul Piratilor ofera o posibilitate de dezvoltare destul de importanta, dar am decis sa vindem, chiar daca eram angajati in investitii, pentru ca este nevoie de cel putin trei-patru ani de lucru pentru ca societatea sa devina profitabila", a declarat Petre Pavel Szel.

Societatea Hanul Piratilor are ca obiect principal de activitate turismul si dispune de un teren de 30 de hectare in zoina Navodari, pe care este amplasat cel mai mare camping de pe Litoralul Marii Negre.

Initial SIF Muntenia intentiona sa investeasca 4 milioane dolari pentru constructia unui club de vacanta in apropierea statiunii Mamaiadin care aproape 2 milioane dolari urmau sa fie alocati pentru extinderea si modernizarea campingului Hanul Piratilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri