Departamentul din cadrul Fiscului care se ocupa cu verificarea marilor contribuabili, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), a colectat, in primele noua luni ale acestui an, 63,21 miliarde lei (14,04 miliarde euro), cu 0,6% mai mult fata de nivelul prevazut, potrivit ANAF.

Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili s-a reorganizat in ianuarie 2016 si are acum personalitate juridica distincta. Directia are 620 de inspectori fiscali, care gestioneaza 1.491 de contribuabili importanti, care au fiecare o cifra anuala de afaceri de peste 89 milioane de lei, conform News.ro.

La bugetul de stat s-au colectat 48,1 miliarde lei (10,7 miliarde euro) dupa noua luni, cu 332,41 de milioane de lei mai mult fata de program. Din aceasta suma, cel mai mult a fost colectat din plata accizelor, 18,87 miliarde lei (4,2 miliarde euro), cu 290 milioane lei mai mult decat era estimat. TVA colectata a fost de 15,99 miliarde de lei (3,55 miliarde euro), fata de 16,15 miliarde de lei (3,6 miliarde euro) prevazut in program.

ANAF a colectat din impozitul pe venit 5,39 miliarde de lei (1,2 miliarde euro), gradul de realizare a programului fiind de 94,88%. Din impozitul pe profit, Fiscul a colectat 4,63 miliarde lei (1,03 miliarde euro), cu 83,71 milioane mai mult fata de programul prevazut. La bugetul fondului national unic pentru asigurari sociale de sanatate s-au colectat 4,86 miliarde de lei (1,08 miliarde euro), cu 0,5% in plus fata de programul de 4,6 miliarde de lei.

La bugetul asigurarilor sociale de stat au fost incasati 9,77 miliarde de lei (2,17 miliarde euro), gradul de realizare a programului fiind de aproximativ 98%. La bugetul asigurarilor sociale pentru somaj s-au colectat 473,21 milioane de lei, gradul de realizare a programului fiind de 101,01%.

Veniturile colectate de ANAF sunt aferente principalelor patru bugete componente ale bugetului general consolidat: bugetul de stat, bugetul national unic pentru asigurari sociale de sanatate, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul asigurarilor sociale pentru somaj.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri