Agentia Judeteana de Prestatii Sociale Sibiu a platit unui sibian cea mai mare indemnizatie de cresterea copilului din tara, de aproximativ 35.000 de euro, desi reprezentantii ANAF nu au finalizat cercetarea veniturilor barbatului. Conducerea institutiei sibiene a afirma faptul ca, potrivit legii, plata nu mai putea fi amanata.

Directorul AJPS Sibiu, Ioan Bota, a declarat, miercuri, pentru News.ro, ca institutia a platit sibianului cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului din tara, conform News.ro.

”Plata pentru aceste indemnizatii se face in zilele de 18 ale lunii. Noi am inclus in plata de luna aceasta si beneficiarul respectivei indemnizatii. Aceasta a fost platita conform legii. Este totusi o indemizatie de crestere a copilului, iar beneficiarul se putea indrepta impotriva mea ca institutie”, a spus Ioan Bota.

Potrivit acestuia, plata a fost facuta desi reprezentantii ANAF nu au finalizat cercetarea veniturilor sibianului.

”Dansii au avut niste suspiciuni, iar noi am amanat efectuarea platii respective. Am asteptat o luna, am asteptat doua, am asteptat trei, dar nu au transmis niciun punct de vedere. Noi nu mai puteam astepta. Daca ulterior se va constata ca nu era indreptatit la aceasta suma, exista proceduri, se va calcula cuantumul datorat si exista proceduri de recuperare a sumei”, a mai declararat Ioan Bota.

El a precizat ca suma platita de institutie a ajuns in cursul zilei de miercuri in contul beneficiarului. Circa 250 de persoane, reprezentand 0,17 la suta din numarul beneficiarilor indemnizatiilor de crestere a copilului, consuma o treime din bugetul alocat la nivel national, cea mai mare indemnizatie ajungand la 35.000 de euro, anunta, la inceputul lunii septembrie, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS) a solicitat, ulterior, ANAF sa faca verificari privind indemnizatia de crestere a copilului de 35.000 de euro, beneficiarul fiind un barbat din Sibiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri