Proiectul legii redeventelor, aflat de trei ani in discutii, a fost finalizat de Ministerul Finantelor, care a colaborat cu specialisti ai Fondului Monetar International (FMI) la redactarea documentului, care mentine nivelul redeventelor la un nivel apropiat de cel actual si ofera deduceri pentru investitiile offshore, a declarat joi ministrul Finantelor, Anca Dragu, la prezentarea bilantului de 12 luni de la preluarea mandatului.

Discutiile despre acest proiect au inceput in 2013, cand premierul de atunci, Victor Ponta, a promis ca va introduce un nou sistem de taxare, mai aspru, a resurselor de petrol si gaze. In prezent, proiectul a fost finalizat, nivelul redeventelor ramanand la fel, a declarat Dragu, conform News.ro.

”Nivelul redeventelor a ramas neschimbat, dar vor fi oferite deduceri pentru investitiile offshore. Proiectul a fost finalizat la minister, am colaborat si cu specialisti FMI in acest sens, dar va ramane de aprobat pentru viitorul Guvern”, a spus Dragu. In prezent, redeventele variaza intre 3,5% si 13,5% din valoarea productiei, in functie de marimea zacamantului.

Potrivit datelor preliminare, statul roman a incasat anul trecut redevente petroliere si miniere in valoare totala de circa 1,3 miliarde lei, echivalentul a 292 milioane de euro, sub nivelul din anii precedenti. Nivelul redeventelor a fost inghetat timp de zece ani, intre 2004 si 2014, prin contractul prin care controlul Petrom a fost cedat catre grupul austriac OMV.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri