NN Asigurari a incheiat primele noua luni ale acestui an cu active de circa 14,9 miliarde lei administrate in Romania, din care 11 miliarde pe pilonul II, al pensiilor private obligatorii, arata datele publicate joi de grupul olandez.

NN avea, la finalul luni septembrie, active de 3,2 miliarde lei pe segmentul asigurarilor de viata, de 728,2 milioane lei pe pilonul III, al pensiilor facultative, si de 11 miliarde lei pe pilonul II, al pensiilor private obligatorii, conform News.ro.

"Planurile de economisire au fost cele mai cautate produse de asigurare anul acesta, insumand alaturi de produsul de sanatate mai mult de 40% din business. Totodata, pensiile facultative au avut o crestere de aproape 25% a activelor si de 8,6% a numarului de participanti, iar 42% dintre angajatii care au inceput sa economiseasca voluntar pentru pensie in primele noua luni din acest an au optat pentru unul dintre cele doua fonduri administrate de NN”, a declarat directorul general NN Asigurari de Viata, Marius Popescu.

Pe segmentul asigurarilor de viata, NN si-a marit cu 8,5% activele administrate in Romania in ultimul an, la 3,2 miliarde lei la finalul lunii septembrie. Compania a inregistrat in primele noua luni din acest an prime brute subscrise de 481 milioane de lei din asigurari de viata, in crestere de 4,4% fata de nivelul din acelasi interval din 2015.

"Prima bruta medie de asigurare pentru contractele incheiate in perioada ianuarie - septembrie 2016 este de 1.809 lei, cu 2,4% mai mare fata de nivelul de 1.766 lei din 2015", a precizat NN. Pe segmentul pensiilor facultative - pilonul III -, activele gestionate de NN au urcat cu 24,9% in perioada septembrie 2015 - septembrie 2016, la 728,2 milioane lei.

NN este lider detasat pe pilonul III de pensii, cu o cota de piata de 50,2% la finalul lunii septembrie, avand 173.300 de clienti in Romania. Principala afacere ramane pilonul II, al pensiilor private obligatorii, la care angajatii sunt obligati sa contribuie cu 5,1% din venituri in acest an, fata de 5% in 2015.

"NN Pensii administreaza active nete in valoare de 11 miliarde de lei, arata datele valabile la finalul lunii septembrie 2016, in crestere cu 28,6% comparativ cu nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, echivalent cu o cota de piata in functie de active de 36,7%" , a precizat compania.

NN este lider de piata si pe pilonul II de pensii, in conditiile in care are 1,8 milioane de clienti, adica 28,45 dn numarul total de participanti. Fondul de pensii administrat de NN pe pilonul II a realizat din mai 2008 si pana la finalul lunii septembrie 2016 o performanta de 10,1% pe an, in medie, peste media tuturor fondurilor din piata, de 9,6% pe an, potrivit companiei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri