Divizia IT din Romania a grupului olandez ING, care dezvolta in prezent solutii software pentru 11 sucursale din cadrul grupului, are in plan cresterea numarului de experti IT la peste 500 in urmatorii doi ani, fata de 250 in prezent, potrivit unui comunicat publicat joi.

NG Software Development Center a fost infiintat in anul 2015 pentru a contribui la standardizarea aplicatiilor si uniformizarea serviciilor in cadrul grupului ING, la nivel global, conform News.ro.

Compania are planuri de extindere, in contextul desfasurarii procesului de convergenta catre o singura platforma de digital banking. ”ING extinde hub-ul global de software din Romania si planuieste ca in urmatorii doi ani sa isi mareasca capacitatea la peste 500 de experti IT care vor dezvolta solutii software la nivelul grupului ING, parte din procesul de convergenta catre o singura platforma de digital banking”, se arata in comunicat.

In prezent, hub-ul lucreaza cu 11 sucursale din cadrul grupului, dezvoltand aplicatii care au scop, in viziunea reprezentantilor companiei, schimbarea banking-ul traditional si standardizarea serviciilor oferite.

Printre proiectele curente ale hub-ului se numara dezvoltarea unei platforme comune de software pentru ATM, ce va fi implementata la nivel european in 10.000 de bancomate ING, precum si dezvoltarea si administrarea unor solutii de banking pentru cinci sucursale din Europa, ce sustin conturile si tranzactiile clientilor ING din tarile respective.

La nivel international, bugetul alocat investitiilor in procesul de transformare digitala anuntata de ING Group se ridica la 800 milioane euro in perioada 2016 - 2021, la nivelul intregului grup.

Sucursala din Romania a bancii olandeze ING a obtinut un profit net de 391 milioane lei (86,6 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut, generat in principal de vanzarea de actiuni Visa, in al doilea trimestru al anului 2016, si de cresterea portofoliului de credite

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri