Producatorul de energie CET Govora din Ramnicu-Valcea a inregistrat un profit cumulat de 9 milioane lei in lunile septembrie, octombrie si noiembrie, dupa pierderi de 335 milioane lei raportate la momentul intrarii in insolventa, in urma cu patru luni, ca urmare a renegocierii sau denuntarii unor contracte, a anuntat luni administratorul judiciar, Euro Insol.

„La 9 mai 2016, Tribunalul Valcea a deschis procedura insolventei CET Govora ca urmare a deprecierii indicatorilor financiari-contabili: pierderi de 335 milioane lei, datorii de 438 milioane lei, capitaluri proprii negative de 96 milioane lei, disponibil bancar de doar 170 mii lei, cata vreme doar fondul lunar de salarii depasea 10 milioane lei”, sustine Euro Insol, conform News.ro.

Astfel, CET Govora a inregistrat un profit de 2 milioane lei in luna septembrie, de 3,4 milioane lei in octombrie si de 3,6 milioane lei in luna noiembrie. Potrivit administratorului judiciar, compania a intrat pe profit dupa ce a luat masuri precum denuntarea si renegocierea a peste 100 contracte, in special din cresterea preturilor utilitatilor energetice furnizate catre Oltchim si Uzinele Sodice Govora.

Compania a inregistrat, de asemenea, reduceri de costuri de peste 13 milioane lei din renegocierea preturilor de achizitie la materiale, echipamente, furnituri, servicii, si reducerea cu 12 milioane lei a fondului de salarii, dupa ce a concediat 282 angajati. Lichiditatile din conturi bancare au crescut de la 170.000 lei la 9 mai pana la 43 milioane lei la 30 noiembrie 2016.

“De la deschiderea insolventei si pana in prezent s-au achitat peste 180 milioane lei datorii comerciale si fiscale curente, creand, astfel, premise favorabile pentru implementarea cu succes a unui plan de reorganizare", mai arata Euro Insol. Compania de insolventa sustine ca, din cele sapte termocentrale pe carbune functionale in prezent in Romania, doar CET Govora inregistraza profit.

In acelasi timp, pierderile cumulate ale CE Hunedoara si CE Oltenia depasesc 2 miliarde lei, potrivit Euro Insol. Rezultatele financiare negative ale producatorului de utilitati energetice de pana acum au fost determinate de vanzarea sub cost in ultimii zece ani a energiei electrice si termice catre cei doi mari consumatori de pe platforma industriala Ramnicu Valcea, respectiv Oltchim si Ciech Soda (Uzinele Sodice).

CET Govora este producator si distribuitor de energie termica - apa calda de consum si incalzire centralizata - in orasele Ramnicu Valcea, Baile Olanesti si Calimanesti-Caciulata. Compania este detinuta de Consiliul Judetean Valcea. Compania Uzinele Sodice Govora, redenumita Ciech Soda Romania SA, este controlata de grupul polonez Ciech Chemical Group.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri