Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat marti declansarea procedurii de faliment in cazul companiei LIG Insurance, ale carei operatiuni au fost suspendate inca din februarie 2015. ASF a deschis mai multe proceduri de faliment in ultimii doi ani pe piata asigurarilor, cele mai importante cazuri fiind Astra Asigurari si Carpatica Asig.

LIG Insurance, autorizata pentru asigurari generale, are activitatea suspendata din iarna anului trecut, dupa ce a incalcat normele financiare, contabile si de management operational, asumandu-si aplicarea unui plan de masuri pentru a remedia problemele, potrivit News.ro. In luna iunie, ASF a anuntat ca mentine pentru inca trei luni interdictia de desfasurare a activitatii pentru compania LIG Insurance, perioada in care sa-si restabileasca situatia financiara si sa se reincadreze in indicatorii de prudentialitate.

Marti, ASF a anuntat declansarea procedurii de faliment si retragerea autorizatiei de functionare. ”Constatarea starii de insolventa, declansarea procedurii de faliment si retragerea autorizatiei de functionare a Societatii de Asigurare - Reasigurare LIG Insurance SA”, se arata in comunicatul ASF.

Asiguratorul trebuia sa refaca planul initial de remediere in doua luni, incluzand masuri care sa asigure un nivel al fondurilor proprii eligibile suficient pentru acoperirea cerintei de solvabilitate - SCR, respectiv sa permita imbunatatirea profilului de risc pentru reducerea corespunzatoare a necesarului de capital. LIG Insurance a fost inclusa anul trecut in exercitiul BSRE (Balance Sheet Review Extended) de auditare independenta a 21 de societati de asigurare cu cote de piata reduse.

Rezultatul auditului a aratat ca LIG Insurance, cu o cota de 1,46%, nu respecta cerintele de solvabilitate nici macar conform regimului Solvabilitate I, cu atat mai putin potrivit regimului Solvabilitate II, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016. De asemenea, LIG Insurance nu respecta nici prevederile referitoare la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

Sursa foto: Monkey Business Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri