Piata asigurarilor din Romania a inregistrat in primele noua luni ale anului prime brute subscrise de 6,88 miliarde lei (circa 1,5 miliarde euro), in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada din 2015, din care segmentul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA) a continuat sa aiba cea mai mare pondere.

Daca se ia in calcul si activitatea sucursalelor, piata asigurarilor a fost, in primele noua luni, de 7,37 miliarde de lei. Asigurarile generale au continuare cea mai mare pondere in afacerile din sector, conform News.ro.

"Cresterea pietei din aceasta perioada a fost determinata de dinamica ascendenta a segmentului asigurarilor generale, care a inregistrat un avans de 14% fata de primele noua luni ale anului precedent, fiind sustinuta si de o evolutie pozitiva a asigurarilor de viata (2%)", arata comunicatul ASF. Primele brute subscrise din asigurarile generale au atins, in primele noua luni din acest an, nivelul de 5,71 miliarde lei, 55% din valoare fiind aferenta politelor RCA. Asigurarile de viata au generat prime brute subscrise de 1,17 miliarde lei.

Societatile de asigurari au raportat indemnizatii brute platite de 2,75 miliarde lei in primele noua luni din acest an. La 30 septembrie, pe piata asigurarilor activau 32 de companii, din care 18 au vandut doar polite de asigurari generale, sapte au practicat numai activitate de asigurari de viata,iar alti sapte jucatori au practicat activitate compozita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri