Raiffeisen Asset Management a investit o parte din activele fondurilor pe care le administreaza in actiuni listate la bursele straine, in special pe pietele emergente, cum ar fi Rusia sau China, care au randamente de pana la 50%, a declarat Mihai Ion, presedintele societatii.
"Suntem prima societate de administrare a investitiilor care se orienteaza spre pietele straine, cum sunt Polonia si Rusia, care au inregistrat cresteri de 20% sau piata din China, cu o crestere de 50%", a declarat Mihai Ion. Raiffeisen Asset Management are in vedere investitiile in actiuni cotate pe pietele emergente, cele mai mari sume fiind plasate la bursele din China, India si Coreea de Sud. "Investim in actiuni Lukoil, Gazprom, OTP, Hyundai Motors si China Motors, dar ne-am gandit sa dam o pondere mai mare si burselor din Europa Centrala si de Est", a mai spus presedintele Raiffeisen Asset Management.

Fondul Raiffeisen Prosper este orientat spre investitia in actiuni in proportie de pana la 80%, in timp ce fondul Raiffeisen Benefit are plasamente in actiuni cotate pe piata bursiera de pana la 30%, potrivit datelor Raiffeisen Asset Management.

Investim in actiuni Lukoil, Gazprom, OTP, Hyundai Motors si China Motors, dar ne-am gandit sa dam o pondere mai mare si burselor din Europa Centrala si de EstSuma minima necesara la prima subscriere este de 1.000 lei noi, insa fondurile se adreseaza clientilor care au disponibilitati de minimum 100.000 de euro, a explicat Mihai Ion. Potrivit acestuia, o investitie intr-unul din cele doua fonduri trebuie sa fie una pe termen lung, de 3-5 ani, pentru a evita efectele volatilitatii pe termen scurt a pietei bursiere. "Volatilitatea pietelor emergente se situeaza la 20%, similara cu cea din Romania, dar exista avantajul ca pot fi recuperate mai rapid eventualele corectii de preturi", a mai spus Mihai Ion, citat de NewsIn.

Fondul Raiffeisen Prosper a obtinut un randament de 9,11% la sfarsitul lunii septembrie 2006, cind activul net a atins valoarea de 15,34 milioane lei. Valoarea unitatii de fond Raiffeisen Prosper este de 113,3176 lei, in crestere cu 13,31% de la momentul lansarii, in iunie 2006. Fondul Raiffeisen Benefit a adus investitorilor un randament de 5,15% pana la sfarsitul lunii septembrie, activul net crescand la 15,79 milioane lei. Valoarea unitatii de fond Raiffeisen Benefit a urcat cu 7,25%, in intervalul iunie-septembrie 2006, pana la 107,2514 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri