Moneda europeana a fost cotata la deschiderea sedintei valutare de miercuri cu 3,5120 - 3,5170 lei, nivel apropiat de cotatia de marti seara, insa s-a apreciat in primele ore pana la un maxim de 3,5240 - 3,5270 lei, pe fondul miscarilor speculative din piata si a deprecierii zlotului si forintului.
Dupa deschidere, euro s-a apreciat constant in cursul diminetii. "De la 3,5120 lei/euro la deschidere, s-a ajuns treptat la 3,5130, apoi 3,5140 lei/euro, nivel la care pe piata a aparut un val de cumparari de valuta care au dus cotatia monedei europene la peste 3,52 lei. in jurul orei 11 cotatia era de 3,5240 - 3,5270lei/euro, care a fost si nivelul maxim de pana acum", a declarat, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea.

Evolutia monedei nationale in raport cu cea europeana urmeaza tendinta pietelor din regiune. "Zlotul, care era cotat marti cu 3,88 zloti/euro, s-a depreciat azi pana la 3,9050 zloti/euro, iar forintul a urmat acelasi trend", a aratat Noaghea. Deprecierea monedei nationale are drept cauza si operatiunile speculative, mai ales din partea bancilor straine, care cumpara moneda europeana in acest moment, apreciaza dealerii.

Pe pietele internationale, moneda americana era cotata, miercuri, cu 1,2530 - 1,2560 dolari/euro, iar in jurul orei 11:30, ora Romaniei, dolarul se tranzactiona cu 1,2540 dolari/euro. Pe piata monetara, dobanzile overnight, cu scadenta la 24 ore, au coborat pe piata bancilor in prima parte a zilei de miercuri pana la 1 - 3% pe an, iar dealerii din piata se asteapta sa ramana la un nivel scazut pana luni, cand este sfarsitul perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat, miercuri, o medie a dobanzilor overnight de 1,25% la depozitele atrase (BUBID), in scadere cu 1,31 puncte procentuale fata de dobanda de marti, iar dobanda medie la depozitele plasate (BUBOR) era de 3,66% pe an, cu 1,4 puncte procentuale mai mica decat in ziua precedenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri