Societatea de asigurari Astra Uniqa a lansat produsul de asigurare de viata cu acumulare, pentru copii, intitulat \"Viitor\", prin care parintii pot finanta studiile, casatoria sau intrarea in afaceri a copiilor lor, a anuntat un comunicat al Astra Uniqa.
"Lansarea produsului face parte din campania de imbunatatire si completare a portofoliului general de polite, cu un accent mai special pentru asigurarile de viata, care au avut o pondere mai mica in strategia de vanzari a companiei", se spune in comunicatul Astra Uniqa.

Polita "Viitor" este o polita de viata de tip endowment (cu acumulare), cu plata sumei asigurate la sfarsitul contractului, plus a beneficiului realizat, destinata obtinerii unei sume pe care parintii vor sa o asigure copilului pentru studii, casatorie, prima masina sau deschiderea propriei afaceri, se mai afirma in comunicat.

Varsta copilului (beneficiarului), la inceputul contractului, trebuie sa fie de maxim 18 ani, beneficiul, la maturitatea contractului, putand fi incasat cand copilul are varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani impliniti.

Durata minima a contractului este de 7 ani, iar riscurile acoperite de polita sunt supravietuirea beneficiarului la sfarsitul contractului (se primeste beneficiul la maturitatea contractului), decesul beneficiarului in perioada de asigurare (parintele primeste rezerva matematica si beneficiul investitional), decesul asiguratului (parintelui) in perioada de asigurare (beneficiarul primeste la sfarsitul contractului beneficiul la maturitatea contractului).

Suma sigurata poate fi majorata anual cu rata inflatiei, iar la sfarsitul perioadei contractuale, beneficiul la maturitatea contractului poate fi achitat printr-o singura plata sau sub forma de anuitati, pe o perioada cuprinsa intre patru si sase ani. La asigurarea de baza se pot adauga clauze suplimentare, care acopera riscuri din accident (deces, invaliditate permanenta, interventie chirurgicala, spitalizare, exonerare plata prime, fracturi).

Societatea Astra Asigurari a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, pierderi in valoare de 22,46 milioane lei (6,3 milioane euro), la o cifra de afaceri de 51,96 milioane euro.

Daunele platite de companie au inregistrat, in primul semestru din 2006, o crestere cu 37%, de la 11,63 milioane euro, la 15,97 milioane euro. Cea mai mare crestere a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurarile de viata - 321%.

Incepand cu 10 iulie 2006, Astra Asigurari functioneaza sub numele de Astra Asigurari - Uniqa, ca rezultat al acordului de co-branding dintre cele doua companii.

Actionarii societatii de asigurari Astra Asigurari au decis, recent, majorarea capitalului social al societatii cu suma totala de 35,14 milioane lei (10,01 milioane euro), pana la valoarea de 192,82 milioane lei (54,93 milioane euro), potrivit raportarilor companiei in Monitorului Oficial. Majorarea de capital a fost efectuata in vederea respectarii prevederilor contractului de vanzare cumparare de actiuni, incheiat intre AVAS si societatea comerciala Nova Trade SA, actionarul majoritar al Astra Asigurari, contract avand ca obiect vanzarea pachetului majoritar de actiuni de la Astra Asigurari, conform caruia cumparatorul si-a asumat obligatia de a efectua o investitie totala de 43,66 milioane dolari, cu care sa contribuie la majorarea capitalului social al societatii.

In acest moment, actionarii principali ai Astra Asigurari sunt Nova Trade Group, cu 72% din actiuni, si Uniqa, cu 27% din actiuni. Compania austriaca de asigurari Uniqa este lider de piata in Austria, cu o cota de 26,4%, urmata de Wiener Stadtische cu 23,1% si de Generali, cu o cota de 16,3% din piata. in anul 2005, Uniqa a subscris prime brute in valoare totala de aproximativ 4,7 miliarde de euro, in crestere cu 25,2% fata de 2004. Profitul companiei Uniqa a fost, in 2005, in valoare de aproximativ 190,3 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 57,5% fata de anul 2004.

Anul trecut a insemnat pentru Uniqa o crestere de 25% a primelor subscrise, 91,9% din aceasta crestere reprezentand contributii internationale. Din acest punct de vedere, Romania s-a clasat pe pozitia a saptea in topul reprezentantelor companiei.

.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri