Grupul BayernLB a numit patru membrii in consiliul de administratie al Romexterra
Grupul Bayerische Landesbank a pastrat presedintele si vicepresedintii Romexterra Bank si a numit in celelalte patru pozitii din consiliul de administratie al bancii romanesti doi reprezentanti ai grupului german si doi ai MKB Bank.

Structura consiliului de administratie al Romexterra Bank a fost redusa, marti, de la 11 la sapte membri, iar schimbarea a fost facuta la propunerea MKB Bank, membru al grupului Bayerische Landesbank si actionar majoritar al bancii romanesti, a anuntat Romexterra Bank, joi, in comunicat.

Pe pozitia de presedinte al consiliului de administratie al Romexterra Bank a ramas Adrian Radu, iar ca vicepresedinti au fost mentinuti pe pozitii Vasile Rosca si Gheorghe Iliescu.

Cei patru membri nou numiti in consiliul de administratie al Romexterra sunt Gerhard Gribkowsky si Ralph Schmidt, membri in conducerea executiva a Bayerische Landesbank, Tams Erdei, presedintele MKB Bank Nyrt si Neil A. Watson, membru in consiliul de administratie al MKB Bank Nyrt, se arata in comunicatul Romexterra Bank.

Gerhard Gribkowsky este membru in conducerea executiva a Bayerische Landesbank din 2003, iar intre 1998-2003 a ocupat pe rand pozitiile senior credit executive, credit risk management, manager head office project department in cadrul Deutsche Bank AG.

Ralph Schmidt este membru in conducerea executiva a Bayerische Landesbank din 2006 si incepad cu 2001 a ocupat pe rand pozitiile de division manager corporate development, division manager group risk & financial control, senior executive vice president i n structura BayernLB.

Neil A. Watson este membru in consiliul de administratie al MKB Bank Nyrt. si ocupa si pozitia de director general adjunct si director risc in cadrul bancii. intre 2001-2004 a ocupat diferite functiile de senior business development manager, division manager si risk office corporate i n structura Bayerische Landesbank.

Tams Erdei este presedintele si directorul executiv al MKB Bank Nyrt. din 1997, iar din 1983 a detinut diferite functii in structura MKB Bank.

PPF Investments, care a anuntat miercuri intr-un comunicat ca detine un pachet de 20% din actiunile Romexterra Bank, a spus ca se asteapta ca doi din cei sapte membri ai noii conduceri sa ii reprezinte pe actionarii minoritari, asa cum se intampla in toate tarile din Uniunea Europeana.

"Am votat impotriva noilor membri, deoarece acestia nu ne-au fost prezentati nici noua, nici celorlalti actionari. Ei nici macar nu au fost prezenti la intalnire. Mai mult, dupa intalnire, banca a refuzat sa ne ofere CV-urile lor, astfel ca nu puteam sa alegem pe cineva despre care nu stim absolut nimic", sustinea directorul executiv al PPF Investments, Michal uk, in comunicatul de miercuri.

Tot in cadrul adunarii generale a actionarilor de marti, actionarii au aprobat mutarea sediului real al Romexterra Bank in cladirea "MILLENNIUM" din Bucuresti, i ncepand cu 15 decembrie.

"Intrarea pe piata financiar-bancara din Romania reprezinta un pas strategic pentru MKB, a treia banca din Ungaria, detinuta in proportie de 89,62% de Bayerische Landesbank (Germania). Investitia in Romexterra Bank reprezinta o platforma excelenta in vederea consolidarii pozitiei de grup financiar relevant pentru Europa Centrala si de Est", se mai arata in comunicatul trimis de conducerea Romexterra.

Agentia Standard & Poors a modificat, luni, perspectiva de dezvoltare a rating-ului Romexterra de la "Stabil" la "Pozitiv", ca o reafirmare a increderii in modul in care MKB Bank se va implica in sprijinirea si dezvoltarea strategica a Romexterra Bank.

MKB Bank a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, la un pret de sase lei/actiune, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionar majoritar al bancii. Oferta MKB s-a derulat in perioada iulie - septembrie.

PPF Investments este o companie de investitii specializata in Europa Centrala si de Est. PPF Investments a investit deja, prin vehiculele sale de investitii, peste 460 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina.

Cu active de 1,09 miliarde lei (305 milioane euro) la jumatatea acestui an, Romexterra Bank avea o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, potrivit statisticilor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri