Parteneriatul dintre cele doua institutii se refera atat la o cooperarea generala cat si la una punctuala. Astfel, Eximbank va oferi atat produse si servicii specifice pentru sprijinirea afacerilor romanesti de succes, care sa completeze oferta de produse bancare a Finansbank., cat si o facilitate de finantare pe o perioada de un an in suma de 16.600 mii lei, destinata sustinerii si dezvoltarii IMM-urilor - clienti ai Finansbank.

Acordurile de cooperare pe care l-am semnat astazi mai adauga o veriga in lantul strategic pe care Eximbank a inceput sa il construiasca odata cu largirea gamei sale de activitati la finele anului 2005, cand, prin OUG 146/2005, s-a completat Legea 96/2000 privind organizarea si functionarea bancii, fapt care permite Eximbank sa se implice acum si in sprijinirea IMM-urilor care isi desfasoara activitatea in domeniile nationale prioritare pentru economia romaneasca. Consider ca anul 2005, cand s-a regandit misiunea si strategia Eximbank, a fost benefic pentru evolutia institutiei noastre, in sensul largirii colaborarii cu bancile comerciale in acordarea produselor si serviciilor bancare de pe pozitia de partener si nu de concurent. Acordul de parteneriat intre Eximbank S.A. si Finansbank (Romania) S.A. isi propune sa dezvolte cooperarea generala intre cele doua banci, respectand complementaritatea ofertei de produse bancare in materie de garantii si asigurari in nume si cont stat sau in nume si cont propriu cu participarea la sindicalizari de credit si risc, a declarat doamna Carmen Radu, presedinte EXIMBANK.

Totodata, Acordurile de cooperare incheiate astazi cu Finansbank (Romania) S.A. completeaza seria de astfel de intelegeri incheiate si cu alte banci comerciale, care au raspuns pozitiv invitatiei lansate de Eximbank pentru unirea fortelor in interesul progresului economic si social, a adaugat Carmen Radu.

Astfel, produsele oferite de Eximbank ce vin in completarea ofertei Finansbank (Romania) S.A.sunt: garantii si asigurari in numele si contul statului si compensarea partiala a dobanzii.

2006 s-a dovedit a fi un an plin de succese pentru Finansbank Romania si in privita facilitatilor structurate incheiate cu diverse institutii financiare care au permis sustinerea nevoilor dinamice ale clientilor nostri. in urma cresterii din 2005 cu 97% a creditelor acordate persoanelor juridice, banca noastra isi continua trendul ascendent si in acest an, acesta fiind in primele 6 luni de 25,3%. Pe langa maririle succesive de capital si contractarea de credite subordonate de la actionarii nostri, fapt ce dovedeste anagajamentul acestora fata de Romania, a mai fost incheiat cu succes un imprumut sindicalizat in valoare de 60 mil. eur, cu maturitate 2008, la care au participat 19 institutii financiare internationale. in aceasta saptamana actionarii bancii au aprobat o noua marire de capital in valoare de 15 mil. eur, ce va fi urmata de o noua injectie de capital in primul trimestru din anul 2007.

Astazi suntem mandri sa intensificam parteneriatul cu EximBank Romania, dovedind inca o data implicarea Bancii noastre in sustinerea economiei romanesti si a intreprinderilor mici si mijlocii. Finansbank Romania, prin produsele sale inovatoare si servicii rapide, s-a dovedit a fi un important jucator pe segmentul de retail, care in acceptiunea noastra include si IMM-urile. Resursele atrase prin semnarea acestei Conventii vor fi alocate bazei noastre de clienti, prezente si viitoare, cu scopul de a sustine eforturile acestora atat acum, in pragul integrarii in Uniunea Europeana cat si pe parcursul acesteia. Consideram acest acord ca un prim pas al unei colaborari de durata cu Eximbank Romania in anii ce vor urma. spune Tamer Ozatakul Presedinte Finansbank (Romania).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri