Cristian Socol, consilierul pe probleme economice al fostului premier Victor Ponta, este luat in calcul pentru functia de viceguvernator al BNR, in conditiile in care a contribuit la programul de guvernare al PSD, au precizat surse social-democrate, pentru News.ro. Socol este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, care il considera un protejat de-al sau, potrivit unor stenograme DNA publicate in 2014.

Numele lui Cristian Socol a mai fost vehiculat, la momentul formarii Guvernului Grindeanu, pentru a prelua conducerea Ministerului de Finante sau a Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Sursele News.ro au precizat ca pentru postul de viceguvernator al BNR va fi desemnata o persoana din partea PSD, agreata si de ALDE in cadrul sedintei coalitiei de guvernare.

Cristian Socol este economist si preda la Academia de Studii Economice (ASE). Numele lui Cristian Socol a aparut in stenogramele, publicate de presa in 2014, unor discutii purtate de Viorel Hrebenciuc, care il considera pe Socol un protejat al sau.

"Este consilierul premierului pe economic, e copil de-al meu. L-a crescut pe Andrei (Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, n.r.), l-a adus asistentul lui in primul an, e din familie, cum ar veni", a afirmat Hrebenciuc despre Cristian Socol, potrivit stenogramelor din ordonanta DNA in dosarul liderului PSD, prezentate de Hotnews.ro.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, ca vineri va avea loc sedinta coalitiei de guvernare PSD-ALDE, printre subiectele care se vor afla pe ordindea de zi aflandu-se si functia de viceguvernator al BNR, ramasa vacanta dupa demisia lui Bogdan Olteanu. Chestionat cand solutioneaza functia de viceguvernator al BNR, Liviu Dragnea a spus ca in sedinta de vineri a coalitiei.

„Vineri, la ora 10.00, la sediul PSD din Kiseleff, o sa avem o sedinta a coalitiei si acesta va fi unul din punctele de pe ordinea de zi a discutiei. Sper sa stabilim si pe cine am putea sa sustinem acolo”,a precizat liderul PSD. De asemenea, intrebat daca pentru functia de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coalitiei, presedintele social-democratilor a spus: „Eu asa cred ca ar trebui sa fie”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri