NoCash organizeaza astazi conferinta "Peisajul european de plati se schimba. Fii pregatit!", in care toate autoritatile implicate in definitivarea si implementarea noii Directive - European Banking Authority, Ecommerce Europe, ANPC, BNR si Consiliul Concurentei - vor analiza directiva si vor sustine key speech-uri. Urmareste live evenimentul in acest articol.

De asemenea, casele de avocatura Deloitte si Wolf Theiss, precum si doua companii inovatoare in domeniul serviciilor de plati, SIA S.p.A. si Token, isi vor prezenta punctele de vedere si solutiile.

Ce efecte va avea directiva PSD2

Un exemplu pe care il da NoCash are la baza cumparaturile facute pe platforma de comert electronic Amazon. Cand vom alege produsul dorit, iar apoi vom finaliza comanda folosind un card de debit/credit, comerciantul (Amazon) va contacta prin WorldPay, de exemplu, schema de plata a clientului – Visa sau Mastercard, care mai apoi va trage plata, debitand contul bancar al clientului detinut la o banca.

Dupa implementarea noii Directive a Serviciilor de Plata, la fel ne aflam pe platforma Amazon, dar vom fi intrebati daca, in loc sa introducem datele de plata ale cardului de debit/credit, dorim sa oferim comerciantului (respectiv Amazon) acces la contul nostru bancar.

Daca vom fi de acord, vom fi trimisi pe pagina de internet banking a bancii unde ne vom da consimtamantul. Prin aceasta operatiune, cumparatorul nu ofera detaliile sale de autentificare pentru internet banking, ci doar acorda permisiunea Amazon sa execute plati in numele sau prin intermediul contului bancar. Acordarea permisiunii se face doar o singura data, aceasta ramanand activa pana la revocare cumparatorului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri