Birourile Permanente reunite ale Parlamentului ar fi trebuit sa discute, marti, raportul comisiilor economice si de buget ale Camerei Deputatilor si Senatului privind revocarea din functie a sefului Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, din cauza modului in care ASF a gestionat criza de pe piata RCA din 2016.

UPDATE ora 16.00 Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului nu au mai luat marti in discutie raportul comisiilor economice si de buget finante prin care se solicita revocarea din functie a presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara. Motivul amanarii nu a fost precizat, scrie News.ro.

”Raportul facut de Comisii nu are nicio legatura cu incidentul care mie mi se pare intr-adevar foarte grav generat de compania de asigurari care functioneaza pe pilonul II de pensii fata de care Autoritatea a luat, cel putin asa consider eu, masurile care se impuneau in fata unei actiuni de dezinformare grava cu efecte extrem de negative nu numai asupra celor care sunt participanti in pilonul II de pensii, dar cu reverberatii foarte largi in toata zona economica. Deci nu au legatura una cu alta, deci trebuie tratate complet separat”, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei BPR.

Intrebat daca este nevoie de o analiza in cadrul comisiilor parlamentare in ceea ce priveste scandalul pensiilor private, Tariceanu a negat.

”Nu cred ca trebuie un alt raport din moment ce autoritatea a luat masurile cel putin pe subiectul de care vorbeam, a luat masurile care sunt prevazute de regulamentul de functionare al ASF”, a mai spus Tariceanu.

Raportul prin care se cere revocarea lui Misu Negritoiu a fost intocmit in octombrie 2016 de catre comisiile economice si de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului, potrivit News.ro.

Membrii comisiilor ”au constatat ca presedintele ASF, Misu Negritoiu, nu si-a indeplinit obligatiile legale pe care domnia sa le avea in exercitarea mandatului, motiv pentru care au hotarat, cu unanimitate de voturi, sa supuna spre dezbatere, in sedinta comuna a celor patru comisii, propunerea de revocare a domnului Negritoiu Misu din functia de presedinte al ASF (...) In urma analizarii propunerii de revocare a lui Negritoiu Misu din functia de presedinte al ASF, membrii celor patru comisii au constatat ca reputatia domnului Negritoiu Misu, presedintele ASF, este iremediabil afectata de imaginea nefavorabila creata in piata de asigurari”, se ararta in raportul comisiilor, prin care se inainteaza plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului propunerea de revocare a lui Misu Negritoiu din functie.

Dupa discutarea in Birourile Permanente reunite, raportul va fi supus votului plenului, in urma caruia Misu Negritoiu si-ar putea pierde functia.

Sedinta BPR este programata la ora 14.30.

Patru comisii din Senat si Camera Deputatilor, reunite intr-o sedinta comuna in octombrie 2016, au votat in unanimitate revocarea din functie a presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, iar presedintele Comisiei Economice a Camerei Deputatilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anuntat demararea efectiva a procedurii de demitere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri