Actiunile Bancii Carpatica vor ramane cotate la Bursa de Valori Bucuresti dupa fuziunea iminenta, dar isi vor schimba numele in Patria Bank, a declarat pentru wall-street.ro Valentin Vancea, COO al Bancii Carpatica, precizand totodata ca din punct de vedere operational echipele celor doua banci sunt pregatite sa implementeze toate etapele aferente fuziunii, toate autoritatile fiind deja notificate.

Dupa ce in 29 noiembrie 2016 BNR a avizat proiectul de fuziune dintre Banca Carpatica si Patria Bank, Tribunalul Bucuresti a amanat in mai multe randuri - prima data in decembrie - sa aprobe decizia actionarilor celor doua banci de a fuziona.

Astazi, Curtea de Apel urma sa se pronunte asupra fuziunii aprobate AGA, decizia urmand sa fie publicata cel mai probabil in cursul zilei de luni. In cazul in care aceasta va fi favorabila, cele doua entitati bancare vor fuziuna, iar noua banca va purta numele Patria Bank, desi banca absorbanta este Carpatica.

"Nu putem decat sa speram ca (fuziunea - n.r.) va avea un impact pozitiv si ca toate actiunile de business pe care le-am previzionat si planificat in strategia generala de afaceri, care vor fi implementate dupa procesul de fuziune, isi vor arata efectele pozitive si vor avea un impact pozitiv in valoarea de piata a bancii nou fuzionate", a afirmat Vancea.

Consideram ca suntem pe ultima suta de metri cu fuziunea. Pe fond, cerintele unui proces de fuziune dintre 2 banci comerciale au fost indeplinite. Autoritatile de reglementare si supraveghere au aprobat aceasta tranzactie, BNR, cat si ASF, pentru ca Banca Carpatica, ca banca absorbanta, este cotata la bursa.

Conform legislatiei, doua banci care vor sa fuzioneze trebuie sa dovedeasca organismelor de supraveghere si reglementare ca procesul de fuziune este oportun si exista beneficii in directia fuziunii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri