Lichiditatea si valoarea tranzactiilor de la Bursa de Valori Bucuresti nu sunt suficient de mari pentru a permite fondurilor de investitii sa foloseasca ofertele publice, la retragerea din afacere, a declarat director general al Oresa Ventures Romania, Cornel Marian
"Fondurile de investitii care actioneaza in Romania nu au apelat pana acum la Bursa de Valori Bucuresti pentru a se retrage din afacerile in care au intrat ca actionari semnificativi sau majoritari, dar acest lucru se poate schimba in cazul unei companii bune, care are sanse sa creeze lichiditate la Bursa", a declarat Cornel Marian, citat de NewsIn.

Cele mai active fonduri de investitii din Romania s-au orientat pana acum catre bursele de valori din regiune pentru a lansa oferte publice initiale de vanzare a pachetelor de actiuni. "in Romania, fondurile de investitii vor avea sanse sa iasa dintr-o afacere prin intermediul Bursei atunci cand fondurile de pensii vor fi active si vor investi pe piata de capital", a declarat Lucian Perl, director financiar al Enterprise Investors.

Fondul de investitii Advent International a realizat peste 120 de retrageri din afaceri prin lansarea unor oferte publice de actiuni pe bursele internationale. "Bursa din Polonia este o alternativa foarte buna de iesire pentru fondurile de investitii, care au adus companiilor un aport de capital de peste 10 miliarde de dolari", a declarat, pentru News In, Emanuela Popa-Radu, partener la Advent International.

"Am lansat in ultimii trei ani 24 de oferte publice primare la Bursa din Varsovia, care este de departe cea mai buna din toate statele foste comuniste si reuseste sa atraga listari si din statele vecine", a spus Lucian Perl. in Polonia, fondurile de pensii sunt obligate, prin lege, sa investeasca in actiuni ale companiilor listate la Bursa.

"Atunci cand fondurile de pensii din Romania vor plasa bani la Bursa de Valori Bucuresti, tot mai multe fonduri de investitii vor fi interesate sa lanseze oferte publice pentru vanzarea pachetelor de actiuni pe care le detin la companii din portofoliu", a explicat Cornel Marian. "Totusi, daca evaluarea firmei nu se apropie de 100 milioane de euro, nu are sens sa iesi dintr-o afacere prin intermediul Bursei", a mai spus directorul general al Oresa Ventures Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri