Profitul net al Erste Group a scazut cu 4,6% in primul trimestru, la 262,2 milioane de euro, fiind usor sub asteptarile analistilor, din cauza proiectelor legate de sistemele informatice care au urcat costurile cu personalul si alte cheltuieli, a anuntat, vineri, banca austriaca.

Analistii anticipau un profit net al Erste Group de 270 de milione de euro, potrivit News.ro.

Veniturile operationale au totalizat 1,6 miliarde de euro, iar cheltuielile 1 miliard de euro.

Institutia de credit cu operatiuni in Europa Centrala si de Est, proprietara BCR, a explicat ca nivelul scazut al dobanzilor exercita presiuni asupra veniturilor nete din dobanzi, care au scazut cu 3,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cerintele autoritatilor de reglementare si extinderea serviciilor digitale au urcat costurile pentru IT ale Erste si vor continua sa reprezinte o problema. De asemenea, cheltuielile de personal au crescut cu 1%, la 571,7 milioane de euro.

”Cresterea costurilor pentru IT, la 91,6 milioane de euro in primele trei luni ale anului 2017, reprezinta un obstacol pentru imbunatatirea rezultatului operational si a raportului intre costuri si venituri”, afirma directorul general Andreas Treichl intr-un comunicat.

Pentru acest an, Erste anticipeaza o crestere solida in Europa Centrala si de Est.

Raportul Tier 1, intre capital si activele ponderate in functie de risc, care arata soliditatea capitalului, a scazut la 12,5% in primele trei luni, de la 12,8% la sfarsitul anului 2016.

Sursa foto: Erste_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri