"La nivelul industriei este nevoie de o interfata standardizata, mai putin conteaza cine o face, toti care suntem in acest ecosistem vom avea o contributie, astfel incat experienta platitorului sa nu aiba de suferit. Ne dorim sa fie ceva coerent, sigur, sa faca lucrurile sa mearga , nu sa le incurce", a declarat George Angel, director executiv APERO, in cadrul conferintei Future Banking, organizata de wall-street.ro.

Conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro este sustinuta de MoneyGram. Mastercard este Innovation partner iar BCR este technology enabler al evenimentului. Alpha Bank este partener pe zi iar sponsorii evenimentului sunt Citi Romania, Namirial Group, Patria Bank, EY Romania, APERO si 7Card.

Implementarea PSD 2 reprezinta o provocare serioasa pentru sistemul bancar. Reglementarile legislative si dezvoltarile tehnologice necesare pentru crearea unui ecosistem cat mai viabil, in ceea ce priveste buna desfasurarea a activitatii dintre banci si noii jucatori care vor aparea, sunt cele doua aspecte pe care se concentreaza sistemul financiar. George Anghel este de parere ca definirea cat mai rapida a unei interfete standard va usura desfasurarea procesului de implementare.

"Cred ca foarte important pentru piata locala va fi acel API ( Application Programming Interface). Atunci cand va fi definit, fiecare banca va intelege care este drumul pe care trebuie sa il parcurga. Cu cat mai repede vom avea acest API, bancile vor putea sa isi faca temele si vor sti ce implementari au de facut. Pentru unii poarte sa fie costisitor, pentru altii mai putin costisitor, important este ne intalnim toti in acest punct de mijloc", a completat George Anghel.

Rodica Tuchila, director, coordonator al grupului de lucru pe digitalizare in cadrul Asociatiei Romane a bancilor a declarat, tot in cadrul conferintei Future Banking, ca atitudinea bancilor este deja proactive, iar pentru aceasta directiva, lucrurile au inceput deja sa se miste din timp.

Directiva PSD2 promite sa schimbe la fata banking-ul traditional, in contextul in care, daca vor respecta toate protocoalele privind securitatea autentificarilor si tranzactiilor, o serie de actori non-bancari vor putea sa acceseze sistemele bancilor traditionale si sa ofere mai departe servicii inovatoare clientilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri