Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Finannciara (ASF), a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca "nu exista conditii de majorare a preturilor aferente asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), iar tarifele actuale se afla, in medie, cu 30% mai reduse decat tarifele maximale.

In acest context, Misu Negritoiu, a afirmat ca plafonarea tarifelor RCA nu se va prelungi dupa data de 18 mai. Totus, desi nu exista conditii de majorare a tarifelor, presedintele ASF a subliniat ca in primul trimestru daunele cu despagubirile si daunele morale au crescut cu 48%.

"Tendinta de normalizare a preturilor RCA va continua si nu exista conditii de majorare a preturilor la asigurarea RCA. Acum, nici o societate nu depaseste tarifele maximale, iar, in medie, diferenta este la 30%. Totusi, referitor la tarifele maximale exista spatiu suficient de ajustare, daca este cazul si singurele exceptii sunt situatiile cu risc ridicat, adica acele categorii de asigurati cu frecventa mare de accidente", a spus Misu Negritoiu (foto).

El a mai arata ca "plafonarea preturilor a avut un anume efect doar asupra asiguratorilor cu probleme. "Nici un asigurator nu mai are rata combinata peste 100%".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri