Titlurile Rompetrol Rafinare au pierdut 2,99% in sedinta de joi de la Bursa de Valori Bucuresti, pentru ca majoritatea investitorilor au preferat sa vanda dupa publicarea rezultatelor companiei pe primele noua luni din 2006, potrivit lui Adrian Caramiha, director general al Eastern Securities.

"Investitorii au perceput negativ rezultatele obtinute de rafinaria Petromidia pe primele noua luni si multi dintre ei au preferat sa isi lichideze pozitiile pe care le detineau, totusi, cineva a continuat sa cumpere si ulterior cotatiile si-au revenit", a declarat, pentru News In, Adrian Caramiha, director general al Eastern Securities.

Actiunile Rompetrol Rafinare au deschis sedinta de joi in scadere cu 5,34%, pana la un minim de 0,0886 lei/titlu. Ulterior, cotatiile Rompetrol Rafinare si-au temperat ritmul de scadere si au inchis sedinta la 0,0908 lei/actiune, cu 2,99% mai putin decat in urma cu o zi. Valoarea totala a tranzactiilor cu actiunile Rompetrol Rafinare a fost de 2,604 milioane lei.

"Este greu de estimat cum vor evolua actiunile Rompetrol Rafinare in perioada urmatoare, mai ales ca lichiditatea nu este foarte mare, iar saptamana viitoare va incepe procesul in dosarul Rompetrol, iar pe piata internationala pretul petrolului continua sa urce cu 3,5% si gazele naturale se scumpesc cu 9%", a mai spus Adrian Caramiha.

Rompetrol Rafinare Constanta a inregistrat o pierdere de 41 milioane lei (11,64 milioane euro) pe primele noua luni din 2006, la o cifra de afaceri de 4,028 miliarde lei (1,14 miliarde euro), potrivit raportului transmis joi, catre Bursa de Valori Bucuresti.

Compania a obtinut o cifra de afaceri de 1,53 miliarde lei pe primele noua luni din 2006, in scadere cu 11,4% fata de perioada similara a anului trecut. Actiunile Rompetrol Rafinare (Petromidia), listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), au inceput anul 2006 la un pret mediu de 0,1130 lei. in ultimul an, actiunile Romepetrol Rafinare Constanta au pierdut 12,5%.

In luna ianuarie 2006, Rompetrol a cumparat cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere din Franta, Dyneff, care are depozite si benzinarii in sudul Frantei si in nordul Spaniei.

Actiunile Romepetrol Rafinare Constanta au avut o evolutie pozitiva datorata in principal ridicarii perspectivei de rating acordate de doua agentii de rating, Fitch si Standard&Poors, dar si de finalizarea anchetei procurorilor in dosarul in care este acuzata conducerea Grupului Rompetrol, actionarul majoritar al rafinariei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri