Consiliul de Administratie al Broker Cluj a decis, joi, retragerea societatii de intermediere a investitiilor financiare din Asociatia Brokerilor si a aprobat infiiintarea a trei sucursale in Atena, Chisinau si Budapesta
Membrii Consiliului de Administratie al Broker Cluj au decis ca de la 1 noiembrie sa nu mai faca parte din Asociatia Brokerilor. "Motivul principal este calitatea actului de conducere si a modului in care Asociatia isi indeplineste obligatiunile", a explicat pentru NewsIn, Petru Prunea, presedintele Societatii de Servicii de Investitiii Financiare Broker din Cluj.

Punea a acuzat Asociatia Brokerilor de faptul ca isi constituie veniturile aplicand cote diferite in functie de veniturile fiecarei firme, acesta fiind un alt motiv care a stat la baza deciziei de retragere din asociatie.

In plus, membrii CA au decis dechiderea unei sucursale si a unei agentii in Atena, dar si a unor agentii in Budapesta si Chisinau. "Dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, casele de brokeraj straine vor veni sa opereze pe piata romaneasca. Iar eu cu siguranta ma duc la ei", a mai spus Prunea.

Obligatiuni in valoare de 25 milioane lei

Actionarii casei Broker Cluj au aprobat decizia conducerii firmei de a emite obligatiuni convertibile in actiuni, in valoare maxima de 25 milioane lei (7,12 milioane euro). Casa de brokeraj va emite 10 milioane de obligatiuni cu valoare nominala de 2,5 lei. Pretul de vanzare este de 2,5 lei pe obligatiune, iar rata dobanzii a fost stabilita la 6% pe an, si va fi platita semestrial. Investitorii vor plati un comision de subscriere de 0,2%. Obligatiunile vor fi alocate dupa metoda pro rata, metoda la care se va recurge in cazul unei suprasubscrierii, se mentioneaza in comunicatul transmis joi de casa de brokeraj. Obligatiunile au o maturitate de 30 de luni (doi ani si jumatate).

Perioada de subscriere urmeaza sa fie stabilita dupa ce prospectul de emisiune va fi aprobat de Comsia Nationala a Valorilor Mobiliare. Pentru actionarii companiei care detin titluri la datade de 15 noiembrie, Casa de brokeraj a dispus o perioada de 15 zile in care acestia isi pot exercita dreptul de preferinta.

Obligatiunile sunt convertibile in actiuni, cu o rata de conversie de cinci actiuni pentru un bon de subscriere. Pretul de subscriere al actiunilor a fost stabilit ca fiind pretul mediu de la bursa al actiunilor BRK in ultimele trei luni anterioare lunii de subscriere minus 12,5% (5% castig pe an de detinere a obligatiunilor), iar perioada de subscriere este luna a 29-a de viata a obligatiunilor.

Conducerea Broker Cluj a anuntat ca nu va recurge la nici o operatiune de majorare a capitalului social, splitare, consolidare etc care sa genereze modificari ale pretului de piata al actiunilor proprii inainte cu 3 lun de data subscrierii actiunilor de catre posesorii de bonuri de subscriere.

Casa de brokeraj Broker Cluj a incheiat primul semestru al anului 2006 cu o cifra de afaceri de 6,107 milioane lei si un profit net de 5,84 milioane lei. La nivelul anului trecut, profitul Broker SA a fost de 12,95 milioane de lei noi. Broker SA a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 octombrie 1994. Capitalul initial al Broker SA a fost de 58.500.000 lei. in urma majorarii, capitalul social este de 54,610 milioane lei divizat in 109,221 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri