Banca olandeza ABN AMRO a anuntat profituri nete pentru cel de-al treilea trimestru al 2006 de 1,14 miliarde de euro, mai mari decat estimarile initiale si a mentionat ca doreste sa grabeasca eforturile de restructurare pentru a tine costurile sub control si a-si extinde afacerile
Principala banca olandeza a inregistrat un profit net de 1,14 miliarde de euro (1,45 miliarde de dolari), in scadere fata de suma de 1,2 miliarde de euro inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii estimau intr-un sondaj ca banca olandeza sa anunte profituri de 977 de milioane de euro, informeaza NewsIn.

Veniturile firmei au crescut cu 13,4%, pana la valoarea de sase miliarde de euro iar profiturile operationale au crescut cu 7,5% pana la nivelul de 1,775 miliarde de euro. Analistii estimau ca grupul bancar va anunta profituri operationale de 1,72 miliarde de euro. Presedintele consiliului de administratie al ABN AMRO, Rijkman Groenink, care la inceputul acestei luni admisese ca rezultatele pentru prima jumatate a anului curent au reprezentat o dezamagire, a precizat intr-un comunicat ca "este imperativ sa acceleram imbunatatirea performantelor noastre".

Cu reduceri ale costurilor de productie estimate la 166 de milioane de europentru anul 2006, Groenink a declarat ca grupul pe care il reprezinta se afla pe calea cea buna privind atingerea obiectivului de a economisi 300 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2006. Obiectivul ABN AMRO este de a face economii anuale de 900 de milioane de euro pana in 2008, acest obiectiv fiind pus in practica odata cu decizia de restructurare luata in cursul anului trecut, intentia bancii fiind de a se concentra pe banci de dimensiuni mici si medii. In al treilea trimestru al 2006, banca s-a confruntat cu un nivel mai scazut al dobanzilor in Statele Unite in timp ce in zona Americii Latine afacerile grupului au continuat sa se extinda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri