Banca Nationala a Romaniei a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 1,75% pe an si sa pastreze nivelurile actuale ale rezervelor minime obligatorii, atat in lei, cat si in valuta. In contextul in care Guvernul ar putea inaspri puternic politica fiscala, analistii se astepata ca BNR sa amane pana in 2018 decizia de a creste dobanda cheie. La cat va ajunge ROBOR anul viitor?

Potrivit ultimului raport de analiza al UniCredit, analistii bancii se asteptau la aceasta decizie a bancii centrale. Mai mult, in contextul in care actualul Guvern va lua unele masuri de inasprire a politicii fiscale, banca centrala ar avea motive serioase sa amane cresterea dobanzii cheie pana la inceputul anului viitor.

Economistii UniCredit se asteapta ca dobanda cheie a BNR sa ajunga la 2,5% in 2018, in timp ce ROBOR va depasi 2% anul viitor, de la un nivel de aproape 0,90% in iunie 2017.

Astfel, in decembrie, ROBOR la 3 luni, referinta pe baza careia se calculeaza ratele la majoritatea creditelor acordate populatiei, va ajunge la 1,25%, in iunie 2018 va urca pana la 1,95%, pentru ca la finalul anului viitor sa depaseasca 2%.

Sursa foto: Lucian Milasan_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri