BRD-Groupe Societe Generale a primit un plafon de garantii de stat de 157,7 milioane lei de la Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru programul Prima Casa, din care va putea acorda credite noi de 315,4 milioane de lei.

BRD-Groupe Societe Generale a acordat, in 2017, in cadrul programului Prima Casa, imprumuturi in valoare totala de 500 de milioane de lei, avand o cota de piata de 29% in cadrul programului, potrivit News.ro. In acest an, cele mai multe dintre creditele Prima Casa acordate de BRD au fost in Bucuresti, urmat de judetele Ilfov, Timis, Iasi si Cluj. Valoarea medie a unui credit este de aproximativ 180.000 lei.

De la inceputul programului, in 2009, BRD a acordat 50.000 de credite Prima Casa, in valoare de peste 1,8 miliarde de euro.

Ministerul Finantelor a anuntat pe 15 iunie ca a aprobat suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului de garantii pentru programul Prima Casa, la solicitarea FNGCIMM.

MFP a aprobat la momentul respectiv alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane lei pentru acordarea de garantii in anul 2017 in favoarea finantatorilor participanti in program, care au inregistrat un grad ridicat de utilizare a plafoanelor alocate in raport cu solicitarile aprobate.

Programul Prima Casa 2017 are alocat, conform strategiei, un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezinta plafonul nou alocat de Guvern, iar 175,5 milioane lei este partea nefolosita din plafonul pe 2016.

CITESTE SI: MFP elibereaza inca 500 de milioane de lei bancilor pentru Prima Casa din plafonul alocat pentru 2017

Sursa foto: nednapa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri