Miliardarul francez Patrick Drahi (foto) vrea sa lanseze o banca online la inceputul anului 2019, in tarile europene unde opereaza grupul sa de telecomunicatii Altice, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Reuters.

Banca, care se va numi Alticebank, va adauga o noua operatiune grupului Altice, care s-a extins deja dincolo de sectorul telecomunicatiilor din preluarea de drepturi de distributie TV si a platformei online de publicitate video Teads, potrivit News.ro. Planul Altice scoate in evidenta concurenta crescuta in domeniul serviciilor financiare de rertail, operatorii mobili considerand ca numarul mare de samrtphone-uri si utilizarea mai scazuta a sucursalelor bancare reprezinta o oportunitate de a concura bancile traditionale.

Altice, un holding inregistrat in Olanda, s-a extins rapid in Statele Unite si Europa, printr-o serie de achizitii finantate prin imprumuturi. Grupul detine SFR Group, al doilea mare operator de telecomunicatii din Franta, si cel mai mare operator din Portugalia.

”Este prima la nivel european, dar cu certitudine nu si ultima”, a spus Julien Maldonato, partener la Deloitte in Paris, referindu-se la bancile online lansate de companiile de telecomunicatii. Operatorul francez Orange testeaza la randul sau o banca online si spera sa o lanseze la nivel national pentru a concura bancile traditionale cu servicii ieftine, care eventual sa fie extinse pentru a include imprumuturi si asigurari.

Serviciul, Orange Bank, ar urma sa devina profitabil in 4-5 ani si a fost format dupa ce grupul a cumparat o participatie de 65% la Groupama Banque, anul trecut. Lansarea la nivelul Frantei a fost amanata luna trecuta pentru a efectua teste suplimentare.

Planul Orange in Franta contrasteaza cu strategia Altice, potrivit careia serviciul bancar va fi construit de la zero si va trebui sa fie aprobat de autoritatile de reglementare. Altice a solicitat licenta bancara din partea Bancii Centrale Europene (BCE), a spus sursa, confirmand o informatia anterioara publicata de Le Parisien. Reprezentantii BCE au refuzat sa comenteze

Sursa foto: Jérémy Barande / École polytechnique / cc-by-sa-2.0

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri