Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat, dar va deveni optional, romanii avand asftel posibilitatea sa aleaga daca vor sa aiba economiile plasate intr-o pensie de stat (Pilon I) sau intr-o pensie administrata privat (Pilon II), a declarat premierul Mihai Tudose, intr-un interviu acordat Digi24.

"Cred ca solutia spre care ne ducem este sa anuntam populatia, in functie de nivelul de salarizare, unde e mai bine sa isi puna banii. La pilonul I, la pilonul II... Toti la pilonul I... Nu desfiinteaza nimeni pilonul II, nu il asasineaza nimeni, nu il chinuie, nu il schingium, dar va fi optional", spune Mihai Tudose.

La finalul lunii august, vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat ca exista ceva "ingrijorator” in privinta Pilonului II de pensii, in conditiile in care banii ar putea fi gestionati mai bine, urmand ca Guvernul sa ia o decizie in acest sens, fara a avea insa „o intrare brutala”.

De asemenea, saptamana trecuta, premierul Mihai Tudose a spus ca nu exista nationalizare a Pilonului II "sub nicio forma" si ca Ministerul Finantelor, ASF si Casa de Pensii vor face o analiza in legatura cu acest subiect, in conditiile in care "s-au descoperit mici probleme legate de comisioane luate mai mult decat trebuie".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri