Misu Negritoiu, fostul presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), a dezvalutie in cadrul emisiunii "In fata ta" de la Digi24, la circa 3 luni de la momentul in care a fost demis din functia de conducere, ca decizia de amendare a NN Pensii a fost "o influenta politica fara doar si poate", initiativa venind din partea unui membru neexecutiv al ASF.

NN Pensii a fost amendata in 13 aprilie cu 1% din capital, echivalentul a 750.000 lei, iar directorul general, Raluca Tintoiu, a fost amendat cu 100.000 de lei si, in plus, i-a fost retrasa autorizatia. Decizia a fost luata de ASF, ca urmare a mesajului trimis catre clientii fondului de pensii cu privire la o posibila "nationalizare" a Pilonului II de pensii.

Fostul presedinte al ASF a precizat ca a fost surprins de initiativa venita din partea membrilor neexecutivi ai Consiliului. "Cineva dintre membrii neexecutivi ai Consiliului a avut initiativa sa ne intrunim si sa luam o masura, desi cu doua zile inainte am discutat asta, nu am gasit ca este asa de tragic".

Intrebat de catre moderatori daca decizia care vizeaza NN a fost una politica, Negritoiu a raspuns "Da. O influenta politica fara doar si poate".

"Vicepresedintii sunt politici si au sensibilitati politice, iar unii dintre ei au contribuit la discutia politica privind viitorul meu in ASF, pentru ca erau incomozi cu privire la ceea ce eu vroiam sa institui acolo [...] In principal, politicul considera ca poate sa faca orice. Acolo erau membri care spuneau ca <Noi, Consiliul, putem sa facem orice, chiar daca ne vine un raport de la executiv care spune invers", a comentat Misu Negritoiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri