Din bugetul de un miliard de dolari pe care OTP Group vrea sa il foloseasca pentru a mai cumpara cel putin 5 banci din Europa Centrala si de Est, deocamdata, nicio suma nu este destinata vreunei achizitii din Romania, a declarat Sandor Csanyi, presedinte OTP Group, la lansarea centrului de educatie financiara "OK Center".

O suma de 1 miliard de dolari se afla in bugetul de achizitii al grupului OTP pentru cumpararea, in doi ani, a cinci banci din Europa Centrala si de Est, a anuntat recent Sandor Csanyi intr-un interviu acordat Bloomberg. Din aceasta suma, seful OTP a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute cu ocazia lansarii centrului de educatie financiara "OK Center" din Bucuresti, ca deocamdata nu au bugetat nimic pentru Romania, deoarece nu au identificat nicio potentiala achizitie.

"Deocamdata nu am identificat nicio banca in Romania pe care sa vrem sa o cumparam. Exista o banca in piata in proces de vanzare, Bancpost, insa nu ne-am inscris in cursa. Prioritatile noastre actuale se axeaza pe asigurarea unei cresteri organice, insa daca va aparea vreo banca care sa se potriveasca cu cerintele noastre, vom analiza oferta si vom decide daca ne implicam sau nu", a completat Sandor Csanyi (foto).

Referitor la ultima achizitie pe care OTP Bank Romania a facut-o pe piata din Romania, respectiv institutia financiara “Banca Romaneasca”, Sandor Csanyi este de parere ca integrarea acesteia va fi mult mai rapida decat in cazul Millenium Bank, datorita experientei pe care au acumulat-o in desfasurarea acestor procese.

Penetrarea produselor bancare in randul cetatenilor si nivelul economiei din tara noastra sunt doua motive pentru care seful OTP Bank considera ca piata din Romania este una atractiva si isi doreste o cota de piata de 7-8% in anii urmatori.

"In toate tarile in care OTP Bank este prezenta, targetul privind cota de piata este de 10%, nu cred ca il vom atinge in Romania prea curand, dar as fi bucuros daca in urmatorii ani vom ajunge la 7-8%", a adaugat Sandor Csanyi.

Investitie de 600.000 de euro intr-un centru de educatie financiara in Bucuresti

OTP Bank Romania si Fundatia Dreptul la Educatie au inaugurat, in urma unei investitii de 600.000 de euro, "OK Center", primul centru de educatie financiara nonformala din Romania. Costurile de intretinere ale acestui centru se vor ridica la 250.000 de euro anual, bani din bugetul OTP Bank Romania, conform informatiilor oferite de Laszlo Diosi, director general, OTP Bank Romania.

OK Center va gazdui sesiuni de training si invatare atat pentru elevi, cat si pentru adulti, sustinute de 8 traineri, precum si evenimente si activitati de voluntariat. In cele 4 sali de formare pot invata simultan un numar de 80 de persoane, in timp ce capacitatea totala a centrului ajunge la 190 de persoane.

Sursa foto: Peter Kim / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri