Ionut Misa, ministrul Finantelor, confirma reducerea impozitului pe venit si a contributiilor sociale la 35%, precum si trecerea lor de la angajator la angajat, dar a spus la Antena 3 ca "va mai fi o taxa de 2% care va reveni angajatorului", fara sa precizeze la ce se va aplica aceasta "taxa de solidaritate".

Potrivit ministrului de Finante, de la 1 ianuarie 2018 contributiile sociale vor fi scadea de la 39,5% la 35% si vor fi datorate exclusiv de angajat. "Va mai fi o taxa de 2% care va reveni angajatorului. Pentru categoriile de munca clasa I si clasa a II va plati angajatorul contributiile", a declarat Ionut Misa.

De asemenea, Misa a subliniat faptul ca impozitul pe venit va cobori de la 16% la 10%, chiar de la 1 ianuarie 2018, iar reducerea se va aplica pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei cu salarii sub 2.000 lei.

Pe de alta parte, Guvernul renunta la impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei, constrans fiind de tintele de deficit si de colectarea inca slaba la buget.

De altfel, coalitia PSD-ALDE a amanat si adoptarea legii pensiilor. Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca legea pensiilor nu va intra in dezbatere parlamentara in 2017, dar a precizat ca, incepand cu 1 iulie 2018, punctul de pensie va creste la 1.100 de lei.Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, la Parlament, ca in proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorarile prevazute in programul de guvernare, nu insa si legea pensiilor, despre care a spus ca este obligatoriu sa se aplice din 2018.

Incasarile la bugetul de stat sunt insa departe de a fi demne de felicitarile adresate prematur de premierul Mihai Tudose si de promisiunile ministrului Finantelor Publice, care, anunta recent “luna cu cel mai mare plan din istoria ANAF, in care planul de incasari va fi realizat si chiar depasit”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri