ProCredit Bank a deschis cea de-a opta sucursala din Bucuresti, in zona Chitila, si a lansat o oferta speciala, cu dobanda cu 0,5% mai mare la depozitele constituite de clienti in prima luna de functionare.
Clientii ProCredit Bank, sucursala Chitila, vor primi, pana pe 6 decembrie 2006, un plus de 0,5% la dobanda standard pentru orice tip de depozit constitui in lei, euro sau in dolari. "Am ales sa deschidem o sucursala pe soseaua Chitilei datorita faptului ca zona are un potential mare de dezvoltare si inca de la deschidere venim cu o oferta speciala de bun-venit pentru clientii bancii", a declarat Tita Ispas, directorul sucursalei Bucuresti a ProCredit Bank, citat de NewsIn.

Noua sucursala ProCredit Bank va oferi actualilor si viitorilor clienti o gama larga de servicii financiarbancare care se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, respectiv depozite la termen, planuri de economisire, Contul Total, doua tipuri de carduri de debit (VISA Electron si VISA Business Electron), precum si produse de finantare, printre care credite pentru intreprinderi mici si mijlocii, microcredite, credite agricole.

"Strategia pentru anul 2006 si pentru viitor se concentreaza pe extinderea permanenta a retelei actuale de sucursale si agentii a declarat Michael Kowalski, directorul general al ProCredit Bank Romania. Intentionam sa fim prezenti in toate orasele unde exista un potential de afaceri ridicat si in plus sa ne intarim pozitia acolo unde ProCredit Bank exista deja pentru ca cererea continua pentru produsele si serviciile noastre este un stimulent puternic pentru noi si pentru dorinta de a servi clientii", a mai spus Kowalski.

In ultimele trei luni, ProCredit Bank a deschis cinci noi locatii in orasele Suceava, Ramnicu Valcea, Dabuleni, Constanta si Bucuresti Chitila. Pana la sfarsitul anului 2006, reteaua ProCredit Bank va ajunge la 29 de sucursale si agentii in toata tara, cu o crestere de peste 70% fata de sfarsitul anului 2005. Reteaua ProCredit Bank are in acest moment 27 de unitati in tara, fiind prezenta in 15 orase, respectiv Bucuresti (opt), Cluj-Napoca (trei), Brasov (doua), Constanta (doua), Craiova, Timisoara (doua), Iasi, Arad, Pitesti, Baia Mare, Braila, Targu Mures, Suceava, Dabuleni si Ramnicu Valcea. ProCredit Bank a fost infiintata in anul 2002 si este singura banca de microfinantare din Romania, care ofera finantare si servicii bancare generale pentru micro-intreprinzatori si pentru intreprinzatorii mici si mijlocii.

Actionarul majoritar al bancii romanesti este ProCredit Holding din Germania, care detine 32,22% din actiunile ProCredit Bank Romania. Commerzbank controleaza 21,03% din capitalul social al bancii romanesti, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are un pachet de 16,53% din actiuni, KFW are 13,21%, International Financial Corporation (IFC) - 12,06%, iar Internationale Projekt Consult are 4,96% din actiunile ProCredit Bank Romania. ProCredit Bank a obtinut, la finalul lui august, un profit dupa impozitare de 550.000 euro, dupa ce anul trecut banca a afisat un profit net de aproape 850.000 euro, pe fondul cresterii creditelor cu 51% pana la 133 milioane euro in acest interval, potrivit oficialilor bancii. La jumatatea acestui an, ProCredit Bank avea un profit net de 329.000 euro.

Banca a inregistrat active de 182 milioane euro la sfarsitul lunii august, in crestere cu 41% fata de nivelul din decembrie 2005. Portofoliul creditelor acordate a crescut cu 51% in primele opt luni ale acestui an, pana la 133 milioane euro, asa incat ponderea creditelor in total active a fost de 73% la finalul lunii august. Volumul depozitelor a fost de 90 milioane euro la sfarsitul lunii a opta in crestere cu 38% fata de nivelul atins la sfarsitul anului trecut. ProCredit Bank derula, la sfarsitul lunii august, 27.000 de contactate de creditare, cu 30% mai mult decat in decembrie 2005. Volumul creditelor in derulare la sfarsitul lunii august era de 135 milioane euro, iar in decembrie 2005, nivelul acestora era de 88 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri