Pentru a implementa strategia de stimulare a exporturilor, Eximbank are alocata in acest an, de la bugetul de stat, suma de 3.430 miliarde de lei, fata de 2.970 miliarde lei cat a avut in 2004, banca utilizand o gama larga de instrumente specifice, create special pentru exportatori: bonificatii de dobanda, finantari, refinantari, cofinantari, asigurari si garantii de credite de export. Institutie cu rol prioritar in mecanismul de sustinere a exporturilor romanesti, Eximbank a sprijinit in 2004 un volum al exporturilor de 2.408 milioane de dolari in echivalent lei, in conditiile practicarii constante a celei mai mici dobanzi de pe piata, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Infiintata la 8 aprilie 1992 ca societate pe actiuni, Banca de Export Import a Romaniei, Eximbank SA,w aniverseaza 13 ani de existenta, fiind singura banca din sistemul financiar romanesc ce opereaza atat ca institutie bancara, cat si ca societate de asigurari. Majoritatea statelor lumii au o astfel de institutie, care vine in sprijinul exportatorilor autohtoni prin mecanisme de finantare, asigurare si garantare, in scopul de a le spori competitivitatea si de a prelua riscurile comerciale si politice implicate de operatiunile de comert exterior.

Pentru anul in curs, noua conducere a bancii anunta ca si-a propus sa pastreze o rata scazuta a dobanzii la acordarea creditelor de export, sprijinind astfel exportatorii pentru mentinerea unor costuri cat mai scazute la realizarea exporturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri