Suma medie contractata de la Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a crescut de la 5.400 euro in 2005 pana la circa 5.700 euro in primele noua luni ale acestu ani, iar crestere de aproape 6% reprezinta mai mult decat previzionase banca, a declarat presedintele RBL, Ionut Costea
"Avem aproape 100.000 de contracte de economisire-creditare, iar valoare totala a acestora reprezinta echivalentul in lei a circa 500 milioane euro", a declarat presedintele RBL, citat de NewsIn. Activele bancii au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la circa 63,5 milioane euro, a mai spus Costea.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inceput o campanie de sfarsit de an, de promovare a produsului de economisire-creditare in intreaga tara.

Banca a inceput sa acorde, la sfarsitul lunii septembrie, credite cu dobanda anuala de 6% si a aprobat, pana in prezent, jur de 40 de credite. Presedintele RBL a mai spus ca dobanda de 3% pentru sistemul de economisire si dobanda de 6% pentru creditele acordate de banca vor fi mentinute pana la sfarsitul anului.

"Discutam o eventuala modificare a dobanzilor, dar hotararea va fi luata dupa sfarsitul acestui an. Vom mentine dobanda de 6% pana la sfarsitul anului. Purtam discutii daca sa diversificam acest produs, dar deocamdata preferam sa-l consolidam si sa-l explicam", a spus presedintele bancii. "Daca le modificam, trebuie sa le modificam pe amandoua", a continuat Costea.

In cazul in care inflatia si dobanzile in sistemul bancar ar scadea, RBL s-ar adapta, a spus presedintele RBL. Banca analizeaza eventuala scadere a dobanzii la 2,5% pentru produsul de economisire si la 5,5% pentru creditele acordate, a mai spus Costea.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Raiffeisen Banca pentru Locuinte este detinuta de Raiffeisen Bank Romania si Schwbisch Hall-Germania care au, fiecare, cate 33,324% din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35% din participatii. Capitalul social al bancii este in prezent echivalentul a 25 milioane de euro.

Jumatate din clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt ardeleni familisti

Ardelenii casatoriti care au intre 26 si 40 de ani au semnat aproape 50.000 de contracte de economisire-creditare cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), arata datele publicate de banca.

Jumatate din clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt din Transilvania, in vreme ce persoanele din Muntenia si Moldova reprezinta cate o cincime din numarul total al clientilor bancii. Doar 3% din contractele bancii sunt incheiate de dobrogeni, in vreme ce bucurestenii detin o pondere semnificativa de 7% din totalul clientilor bancii.

Circa 40% dintre cei care si-au facut contracte de economisire-creditare la Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt adulti, cu varsta intre 26 si 40 ani, in vreme ce 32% dintre ei au intre 41 si 60 ani. Tinerii sub 25 ani reprezinta 22% din totalul clientilor bancii, in vreme ce persoanele de peste 60 ani au o pondere de doar 6% din numarul total de clienti ai RBL. Cei mai multi clienti ai bancii (58%) sun casatoriti, in vreme ce 33% sunt necastoriti. Persoanele divortate reprezinta 4% din clientii RBL, iar persoanele vaduve - 2% din totalul clientilor bancii.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte are, in prezent, aproape 100.000 de contracte de economisire-creditare, iar valoare totala a acestora reprezinta echivalentul in lei a circa 500 milioane euro. Banca a inceput sa acorde, la sfarsitul lunii septembrie, credite cu dobanda anuala de 6% si a aprobat, pana in prezent, in jur de 40 de credite.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Raiffeisen Banca pentru Locuinte este detinuta de Raiffeisen Bank Romania si Schwbisch Hall-Germania care au, fiecare, cate 33,324% din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35% din participatii. Capitalul social al bancii este in prezent echivalentul a 25 milioane de euro, iar activele bancii au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la circa 63,5 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri