PPF Investments va cere conducerii Romexterra Bank ca doi din cei sapte membrii ai consiliului de administratie al bancii sa fie numiti de societatea de investitii, a anuntat PPF Investments
"Dupa finalizarea procesului de inregistrare a noilor actionari, PPF Investments va solicita nominalizarea a doi membri pentru doua din cele trei locuri disponibile pentru actionarii minoritari in boardul Romexterra", se arata intr-un comunicat al societatii de investitii, remis NewsIn.

Societatea de investitii sustine ca este "al doilea mare actionar al bancii" si cere sa fie implicata in conducerea Romexterra si in strategia sa de dezvoltare pe termen lung. PPF Investments cere, de asemenea, initierea cat mai curand a discutiilor cu banca ungara MKB, actionarul majoritar al Romexterra, privind strategia de dezvoltare pe viitor a bancii romanesti.

Cerem in mod insistent sa incepem discutiile cu MKB privind strategia lor de viitor pentru banca Romexterra. Ne asteptam ca MKB sa initieze aceste discutii cu noi cat mai curand cu putinta. Mai mult, inca mai asteptam o prezentare a strategiei lor privind noile directii pe care le au in vedere pentru dezvoltarea pe viitor a bancii. Desi am cerut acest lucru in mai multe randuri, pana acum reprezentantii MKB nu au prezentat nicio strategie si nu s-au aratat deschisi pentru discutii cu noi privind planurile lor de viitor, a spus directorul executiv al PPF Investments, Michal uk.

PPF Investments solicita, de asemenea, mai multe informatii cu privire la noii membri ai board-ului Romexterra, nominalizati de catre banca ungara MKB la intalnirea actionarilor din 17 noiembrie, se mai arata in comunicatul societatii de investitii.

Ne asteptam ca MKB sa ne prezinte noii membri nominalizati in board-ul Romexeterra, intrucat pana acum au oferit foarte putine informatii in acest sens. Procesul de inregistrare este pe cale de a fi finalizat si credem ca este momentul ca MKB sa inceapa discutiile referitoare la planul de afaceri propus pentru Romexerra, a mai spus uk.

PPF Investments este un fond de investitii specializat in plasamente in Europa Centrala si de Est si si-a lansat oferta pentru actiunile Romexterra pe 21 septembrie. PPF Investments ofera opt lei pentru fiecare actiune a bancii, iar oferta este valabila pana pe 17 noiembrie.

Prin vehiculele sale de investitii, PPF Investments a investit deja mai mult de 600 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania are un capital de 1,8 miliarde dolari si isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ukraina.

MKB Bank a preluat 55,3% din actiunile Romexterra, la un pret de sase lei/actiune, si a devenit, dupa inchiderea ofertei de preluare, actionar majoritar al bancii. Oferta MKB s-a derulat in perioada iulie - septembrie.

Grupul Bayerische Landesbank, actionarul majoritar al bancii MKB, a modificat pe 19 octombrie structura consiliului de administratie al Romexterra Bank. Astfel, presedintele si cei doi vicepresedintii ai Romexterra Bank si-au pastrat pozitiile, iar pe celelalte patru pozitii din consiliul de administratie al bancii romanesti au fost numiti doi reprezentanti ai grupului german si doi ai MKB Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri