Activele nete gestionate de BCR Asset Management la 30 septembrie at cumulat 104,41 milioane lei (29,55 milioane euro), iar cota de piata, calculata la activul net, a ajuns la 19,6%.
Urmarim sa satisfacem in cel mai inalt grad nevoile clientilor, iar postura de lider a BCR Asset Management ne confirma credibilitatea si echilibrul politicilor de plasamente care asigura, la cele trei fonduri administrate, un mix adecvat intre siguranta si performanta, a declarat Ion Mincu-Radulescu, presedinte, director general al BCR Asset Management, a informat un comunicat al companiei. BCR Clasic detinea la 30 septembrie 2006 o cota de piata de 43,08% din totalul activelor administrate de fondurile de instrumente cu venit fix, in valoare de 64,419 milioane lei, situand astfel societatea pe primul loc din punct de vedere al cotei de piata.

BCR Dinamic detinea la 30.09.200sfarsitul lunii septembrie o cota de piata de 30,92% din totalul activelor administrate de fondurile diversificate, in valoare de 213,398 milioane lei.Fondul BCR Expert , lansat in decembrie 2005, detinea la sfarsitul lunii septembrie o cota de piata de 7,19% din totalul activelor administrate de fondurile de actiuni in valoare de 148,199 milioane lei, plasand societatea pe locul sase din punct de vedere al cotei de piata. "Pentru un fond in plin proces de consolidare a portofoliului, BCR Expert a reusit sa fructifice oportunitatile pentru perioada care a trecut de la inceputul anului", a mai spus Radulescu.

In ultimele patru luni detinerile in actiuni listate la bursa au crescut in mod semnificativ pentru a valorifica oportunitatile existente in piata de capital.
Cele trei fonduri administrate de BCR Asset Management au ajuns, in luna octombrie, la active nete totale de 106,536 milioane euro, ceea ce reprezinta o cincime din active.

Pe locurile urmatoare s-au clasat SG Asset Management - BRD cu o cota de piata de 15,2% si active in administrare de peste 85 milioane lei (24 milioane euro), EFG Mutual Funds Management, cu 12,2% din piata si active de 68,259 milioane lei (19,4 milioane euro) si Globinvest, cu o cota de 8,3% si active de 59,569 milioane lei (16,9 milioane euro). Primele patru societati de administrare a investitiilor controleaza peste 57% din piata fondurilor mutuale, avand in gestiune fonduri cu active de 319,125 milioane lei (90 milioane euro) la sfarsitul lunii octombrie.

Valoarea totala a activelor gestionate de cele 14 societati de administrare a investitiilor din Romania se ridica, la sfarsitul lunii octombrie, la 558,348 milioane lei (158 milioane euro). Activele nete ale fondurilor mutuale au crescut pe primele zece luni cu 64% in lei, respectriv cu peste 71% in euro, pe fondul unei aprecieri a monedei nationale fata de euro cu 4,4% in acest interval, potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Intrarile nete de capital in fondurile mutuale au atins 3,27 milioane lei pe intreaga piata in luna octombrie. Volumul total de subscrieri in fondurile mutuale a fost de 44,1 milioane lei in luna octombrie, din care peste 50% au fost in fonduri diversificate si de actiuni, respectiv peste 12 milioane lei (3,4 milioane euro). F ondurile de obligatiuni au inregistrat un flux negativ de -10,5 milioane lei in luna octombrie. in schimb fondurile monetare au avut intrari nete de 1,6 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri